Ajankohtaista

uutiset ja tapahtumat

Asukas on tärkein

Aurinkoisena tiistai-iltana Helsingin Kulttuuritalolla pidettiin Setlementtiasuntojen asukasinfo, johon osallistui viitisenkymmentä asukasta.

Tilaisuuden aluksi toimitusjohtajamme Heli Kotilainen kertoi Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät KOVA ry:n alkuvuonna teettämän asukaskyselyn tuloksista. Kyselyyn osallistui asukkaita yhteensä 17 vuokra-asuntoyhtiöstä. Setlementtiasuntojen asukkaiden kokonaistyytyväisyys on 3,91 (max 5), mikä on kuudenneksi paras 17 yhtiön joukosta. Kokonaistyytyväisyys asuntoon oli erittäin hyvä, 3,89, mikä on toiseksi paras tulos vertailtujen yhtiöiden kesken. Omaan asuintaloon vastaajat olivat kolmanneksi parhaiten tyytyväisiä, 3,98. Kyselyssä esiin nousseita kehittämiskohteita olivat asuintaloon liittyvät huolto- ja ylläpitopalvelut. Kysyttäessä asukkaiden osallistumisaktiivisuutta asukastoimintaan, Setlementtiasuntojen asukkaat ovat aktiivisimpia osallistujia, kiitos siitä asukkaillemme.

Setlementtiasunnoilla on kevään aikana työstetty strategiaa tuomaan suuntaviivoja lähivuosien toimintaan. Strategiatyöstön pohjana on ollut asukkaille tehty kysely. Setlementtiasuntojen tavoitteena on olla Suomen paras ja tunnettu korttelikonseptien osaaja. Strategiassa myös asukas on kaiken ytimessä. Yhtiön tehtävänä on tarjota markkinoille kohtuuhintaisia, ekologisia ja yhteisöllisiä koteja. Setlementtiasunnot on myös yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa liiketoiminnallaan hyvinvointia ihmisille ja ympäristölle.

Yhteistyötä ja yhteishallintoa parantamaan perustetaan yhteistyötoimikunnat. Toimikunnan tehtävänä on toimia keskustelu- ja yhteistyöelimenä asukkaiden ja yhtiön välillä, antaa yhtiölle ylläpitoon liittyviä ehdotuksia sekä jakaa talojen kesken tietoa hyvistä käytänteistä. Toimikunnan jäseniä ovat asukastoimikuntien valitsemat edustajat ja varahenkilöt, hallituksen asukasedustajat sekä Setlementtiasuntojen edustaja.

Asiakaspalvelupäällikkö Ella Remonen kertoi asumiskoordinaattoreiden muuttuneesta toiminnasta. Asumiskoordinaattoreiden tavoitettavuutta halutaan parantaa ja heidät tavoittaakin Kerro-asukassovelluksen avulla, parantuvan puhelinpalvelun kautta sekä varattavien aikojen avulla. Tulevaisuudessa toimistoaikaan tavoittaa aina jonkun asumiskoordinaattoreista puhelimitse. Asumiskoordinaattoreiden tehtäviä ovat mm. asuntonäytöt, uusien asukkaiden vastaanottaminen sekä asunnosta luopumiseen liittyvät tehtävät. He tekevät sopimuksia, luovuttavat avaimia, tekevät ennakko- ja lopputarkastuksia, antavat asumisneuvontaa jne.

Asumisneuvonnassa opastetaan palveluiden käyttämisessä. Osalla asukkaista voi olla haasteita asumisessaan ja asumisneuvonnassa autetaan esimerkiksi haastavissa talouden tilanteissa. Asumiskoordinaattorit ovat myös silminä ja korvina taloilla ja välittävät tarvittaessa korjaustarpeita ylläpidon puolelle.

Asukaskyselyssäkin esille nousseita kiinteistöhuollon haasteita torjutaan uudella talotalkkari-kokeilulla. Lassila & Tikanojan projektipäällikkö Markus Alftan kertoi pääkaupunkiseudulla olevasta vuoden pituisesta pilotista, jossa talotalkkari työskentelee vain Setlementtiasuntojen kiinteistöissä. Mukana esittäytymässä olivat Petri Ketonen, Anton Hallberg, Piritta Räty ja Tero Nyman.

Ennen kokeilua asukkaille tehdään kysely, jonka tuloksia hyödynnetään työn edetessä. Alkukysely tulee pääkaupunkiseudun asukkaille Kerro-sovelluksen kautta. Kokeilujakson jälkeen toiminta analysoidaan ja päätetään jatkotoimenpiteet.

Pilottivaiheen talkkaritiimit ovat tiimi 1 (Jätkäsaari, Merikartano, Kiltakartano, Muurala, Saunalahti), tiimi 2 (Borgströminmäki, Mamsellinkartano, Kalastajankartano, Kalasatama) ja tiimi 3 (Ormuslinna, Malmi, Viikki, Alppikylä, Havukoski, Pumpulilinna, Haaga). Jokaisessa tiimissä on kaksi henkilöä.

Entä millainen on hyvä talotalkkari? Hän tuntee asukkaat ja asukkaat tuntevat hänet. Talkkari on moniosaaja, joka tuntee kiinteistöt, tekee työnsä hyvin, täsmällisesti ja nopeasti.

Tilaisuuden lopuksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin 5 kpl sisäänpääsyrannekkeita Linnanmäelle. Onnittelut kaikille voittajille!

Lämpimät kiitokset kaikille tilaisuuteen osallistujille. Hyvää kevättä!

Ihmisten palvelija

Setlementtiasuntojen Stefan “Stefu” Piesnack on jo 20 vuoden ajan auttanut ihmisiä löytämään oman voimansa. Sitä ennen hänen piti löytää omansa.

 

Käsikirjoitus menee näin: poika syntyy helsinkiläiseen kotiin. Molemmat vanhemmat ovat työttömiä. Riidat ratkotaan huutamalla, eikä otetta lapseen ole. Poika sairastuu paniikkihäiriöön ja eristäytyy.

Mutta käsikirjoitus jatkuu näin: pojan äiti pyytää apua tutulta mieheltä, joka ottaa pojan puhutteluun. He löytävät sattumalta roskakatoksesta kaksi tietokonetta, joiden korjaamisesta poika innostuu. Pojan silmiin syttyy ilo. Paniikki katoaa ja kaikki lääkkeet jäävät pois. Kun poika on aikuinen, hänellä on oma it-alan yritys, kaksi lasta ja bemari.

Se tuttu mies oli Stefan Piesnack. Hän jos kuka tietää, kuinka käsikirjoitus voi ohjata elämää aivan väärään suuntaan. Usein se on itse kirjoitettu, eikä kovin totta.

 

Kohtalo saapuu kirjekuoressa

 

20 vuotta Piesnack on tehnyt sitä, mikä on setlementtityön ydintä: kohdannut ihmisen ihmisenä. Sitä työtä hän rakastaa. Komeasta saavutuksesta Piesnackille myönnettiin kultainen 20-vuotisen uran ansiomerkki.

Piesnack kuvaa olevansa niitä setlementtityön hulluja, jotka antavat alalle sydämensä. Työ on vienyt hänet välillä uupumukseen, mutta myös sieltä pois.

– Setlementtiys on vilpitöntä rakkautta ihmisiin. Ja halu näyttää, että elämässä voidaan toimia monella eri tavalla. Jokainen voi itse valita.

Nyt käyntikortissa lukee “ylläpitoassistentti”. Vuosien varrella hän on tehnyt paljon muutakin: päihdetyötä, lastensuojelua ja yhteisökoordinaattorin töitä. Vaikka nimike vaihtuu, työn ydin pysyy samana.

– Olen tässä työssä, koska tykkään ihmisistä. Utelen ihmisiltä asioita ja selvitän, jos he ovat pulassa.

Alalle mies päätyi vähän sattuman kautta. Vuonna 1998 Piesnack on työtön. Hän on päässyt vankilasta kolme vuotta aiemmin. Sitten postissa saapuu kirje, jossa on kutsu tulla sijaiskoulutukseen Kalliolaan.

Työ innostaa, mutta työpäivät venyvät pitkiksi. Piesnack asuu Espoossa ja työpaikka on Jokelassa. Kotona on pieni poika, ja herätä täytyy kukonlaulun aikaan.

Niin, perhe. Piesnack syntyy Helsingissä helmikuussa 1957. Lapsuus on repaleinen. Isäänsä hän ei tunne ja äiti käyttää liikaa alkoholia.

12-vuotiaaksi asti hän on Länsi-Saksan kansalainen. Stefu on koulunsa ainoa ulkomaalainen ja saa tuntea suomalaisen rasismin nahoissaan. Hänellä on siniset silmät ja tumma tukka. “Hus mene vittuun mustalainen”, Stefulle huudetaan.

Jotta voi selviytyä, täytyy kadota tai olla kovin kaikista, hän uskoo. Stefulla katoaminen ei erilaisen taustan vuoksi onnistu, ja hän alkaa rakentaa kovan jätkän roolia. Nuori Stefu haluaa muuttaa alkoholistiäidin jaloista pois mahdollisimman nopeasti. Myös oma päihteiden käyttö lähtee myöhemmin lapasesta.

– Olin herkkä kaveri. Kun käytti aineita, ne kaikki tunteet hävisivät. Minulla ei ollut rajoja, minua ei pystynyt loukkaamaan. Oli helvetin turvallinen ja hyvä olla.

Koittaa päivä, kun Piesnackista tulee isä. Jostain syvältä alkaa kuulua omien vanhempien ääntä. Vanhat mallit alkavat puskea pintaan.

Tätä en omalle lapselleni halua, hän ajattelee ja painelee kehittyvän vanhemmuuden kurssille. Siellä kysytään tärkeä kysymys: “Millaiset vanhemmat olisit halunnut?”.

Hän onnistuu. Pienestä panostuksesta tulee suuri voitto. Pojan kasvattaminen on helppoa ja mukavaa.

– Poika on peilikuva minusta. Harkitseva ja tyyni. Talouspuolen tradenomi.

 

Olkaa näkyviä toisillenne

 

Kohtuullisesti utelias, kohtelias ja helposti lähestyttävä. Asumisen asiantuntijana Piesnack osaa sanoa, millainen on hyvä naapuri.

Työssään hän on saanut todistaa sen, kuinka kodista voi tulla ahdistuksen ja pelon paikka. Vuokravelat ja vaikkapa erotilanteet voivat kääntää asiat päälaelleen.

Ovea ei avata tutuille, saati tuntemattomille, vaikka koti olisi kuin pakasta vedetty. Urbaani yksinäisyys nostaa päätään.

Oma koti on Piesnackille latauspaikka. Siitä tulisi tehdä niin ihana, että sinne olisi kiire palata.

– Hima on paikka, jonne pitäisi juosta töistä kirkuen, että mulla on tämmöinen ihana mesta.

Setlementtiasunnoilla ymmärretään, että ihmisen elämässä voi sattua kaikenlaista. Joskus asuminen ei vain suju, ja asukas joudutaan häätämään. Näissäkin tilanteissa hänelle neuvotaan suuntaa, jotta uusi asuinpaikka järjestyisi. Päihdeongelmainen ohjataan hoitoon. Rahavaikeuksissa kamppailevaa asukasta autetaan vuokrarästien kanssa, jotta häätöön ei edes päädyttäisi. Ketään ei jätetä.

Tällaisesta paikasta nuori Stefu pystyi vain haaveilemaan.

Piesnack kertoo erityistaidostaan: hän osaa häätää niin, että kaikille jää hyvä mieli. Myös ikävissä tilanteissa on tärkeää kohdata toinen oikein.

– En minä mikään kuningas ole, vaan ihmisten palvelija.

Hyvään naapuruuteen hän antaa käytännöllisen vinkin. Kun uuteen taloon muuttaa, kannattaa tehdä sound check. Kämpässä musiikki pauhaamaan, ja sitten seinänaapureiden luo kylään tarkistamaan, kuuluuko liikaa. Niin hänkin on tehnyt.

Ja se tervehtiminen, siitä Piesnack ei tingi.

– Sanokaa päivää, vaikka ette perkele tuntisikaan. Olkaa näkyviä ja olkaa ihmisiä toisillenne.

 

Kuka tarinaasi kirjoittaa?

 

Setlementtityön lisäksi Piesnack on tehnyt elämäntyönsä kitaristina. Hän on Hanoi Rocksin perustajajäsen ja soittanut muun muassa Pelle Miljoonan yhtyeissä. Rakkaus kitaraan syttyi jo 50 vuotta sitten, ja soittamisen hän on opetellut itse ilman soittotunteja.

Piesnack kuvaa olleensa aina se tyyppi, joka teki ne hurjimmat jutut. Rankat kokemukset ovat kuitenkin hyödyksi työssä. Ne ovat tuoneet kyvyn nähdä päihteidenkäytön ja muun säätämisen taakse. Hän kuulee heti, kun asiakas on pettämässä itseään.

– Elämä on helvetin vaikea elää oikein. Kaikilla on omia korjauksen paikkoja, kaikki me olemme epätäydellisiä.

Olennainen kysymys kuuluu, miten pääsemme eroon sellaisesta epätäydellisyydestä, joka voi tappaa meidät. Sen juuret löytää, kun ymmärtää, millaisen käsikirjoituksen on itselleen laatinut. Ja sitten kirjoittaa uusi.

Aika monta vuotta Piesnackilla se oli pahan pojan käsikirjoitus.

Rankka päihteiden käyttö ja vankilatuomio olivat osa tätä tarinaa. Kovuus oli suojakuori.

– Selvisin heroiinista vain siksi, koska olen heikko. Jos olisin vain leikkinyt kovaa, olisin hävinnyt joka ikisen matsin sille heroiinille.

Työkaverin sanat ovat jääneet mieleen. Ne kuuluivat: “Olet herkkä ja kiltti, pidä toi. Se on arvokkainta sussa”.

Jotta voi auttaa muita, on oltava itse terve. Päihdetyön koulutukseen kuului, että myös työntekijät kävivät terapiassa. Lukot alkoivat poksahdella auki.

 

Uusi käsikirjoitus

 

Kun Stefan Piesnack katsoo tulevaisuuteen, siellä siintää matka Santiago de Compostelaan, oma valokuvanäyttely ja muistelmat. Nyt tekeillä on uutta musiikkia oman bändin kanssa. Levy ilmestyy kesällä. Vaarikin olisi siistiä olla.

Parin vuoden kuluttua tiedossa ovat eläkepäivät. Niitä hän kertoo odottavansa kauhulla. Toisaalta kotona on oma studio, jossa voi tehdä musiikkia vaikka vuorokauden ympäri. Onneksi tuli tehtyä se sound check.

Mutta vielä Stefu ottaa aamuisin alle fillarin ja ajaa toimistolle. On töitä tehtävänä.

Miehen katse on valoisa ja hymy leveä. Siniset silmät tuikkivat.

– Nyt minulla on pehmon pupujussin käsikirjoitus.

 

Teksti: Suvi Pärnänen

Kuva: Sanna Uotila

Yhteisöllisyys lisää Setlementtiasuntojen asukkaiden viihtyvyyttä

Setlementtiasuntojen asukkaat ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä asumiseensa, ilmenee Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät – KOVA ry:n tänään julkistaman asukastyytyväisyysselvityksen tuloksista.

Asukkaat ovat erityisen tyytyväisiä vuokranantajansa asiakaspalveluun ja asumisympäristöön. Myös julkisiin liikenneyhteyksiin, asuintalon sijaintiin sekä asuintalon ja alueen palveluihin ollaan keskimäärin tyytyväisiä. Kokonaistyytyväisyydessä Setlementtiasunnot sijoittui parhaiden joukkoon.

Asunnoissa erityistä kiitosta sai asuntojen kunto ja asuintilan riittävyys. Myös tietoliikenneyhteydet koettiin hyviksi.

 

Aktiivinen naapurusto on toiminnan sydän

 

Yhteisöllisyys, aktiivinen asukastoiminta ja naapuruston sosiaaliset suhteet ovat Setlementtiasunnoilla keskimääräistä tärkeämpiä ja enemmän viihtyvyyttä lisääviä tekijöitä. Lähes puolet kokee, että asukastoiminta lisää viihtyvyyttä erittäin paljon ja 43 prosenttia kokee, että viihtyvyys on lisääntynyt jonkun verran.

Setlementtiasuntojen väki osallistuu toimintaan myös keskimääräistä aktiivisemmin: vertailuaineistossa osuus on 29 prosenttia ja Setlementtiasunnoilla 48 prosenttia. Myös asukas- ja kerhotilat keräsivät kyselyssä kiitosta. Niihin ovat erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä 87 prosenttia vastanneista.

Kehittämiskohteiksi nousivat erityisesti ylläpidon palvelut, joita Setlementtiasunnot lähteekin nyt kehittämään.

KOVA ry:n selvitykseen osallistui 16 KOVAn jäsenyhtiötä. Selvityksen otos oli noin 20 000 asukasta ja vastausprosentti oli 28. KOVAn yhteistyökumppanina selvityksessä oli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA). Selvityksen toteutti KOVAn toimeksiannosta KTI Kiinteistötieto Oy.

ARA-vuokra-asukkaiden näkemyksiä asumisesta, vuokranantajista, asumisen kohtuuhintaisuudesta ja heidän toimeentulostaan on selvitetty nyt valtakunnallisesti ensimmäistä kertaa. Selvitys toteutettiin, jotta kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tarjoavat vuokrataloyhtiöt voisivat kehittää omaa toimintaansa ja asukasyhteistyötään. Yhtiöt voivat myös vertailla tuloksia toisiin vuokrataloyhtiöihin.

 

Lisätiedot:

Heli Kotilainen
Toimitusjohtaja
Setlementtiasunnot Oy
puh. 050 433 9226
heli.kotilainen@setlementtiasunnot.fi

Digi tuli taloon

Setlementtiasunnoilla tekoäly on normaali osa asukkaiden arkea. Parhaimmillaan digitaalisuus lisää yhteisöllisyyttä, ekologisuutta ja asumismukavuutta.

 

Miten digitaalisuus sopii yhteen ihmisten kanssa tehtävän työn kanssa? Hyvin, ainakin jos kysytään Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilaiselta.

Setlementtiasunnoilla tavoitteena on älykäs, sosiaalinen asuminen. Kotilaisen mukaan digitaalisuus lisää asumisen ekologisuutta ja asukkaiden turvallisuutta. Tulevaisuudessa tekoäly voi esimerkiksi tuoda lisätietoa omasta terveydentilasta.

– Sovellus saattaa ilmoittaa, että nyt on aika mennä lääkäriin. Uskon, että vaikka tekoäly tulee lisääntymään, ihmisten kohtaaminen säilyy, Kotilainen visioi.

Setlementtiasuntojen toiminta pohjautuu osallisuuteen, ekologisuuteen ja tietenkin asumiseen.

Digitaalisuus tukee näitä kaikkia tavoitteita. Siksi sähköisiä palveluita on Setlementtiasunnoilla otettu käyttöön rohkeasti.

Kun kotona on älykkäät valot, ne mukautuvat asukkaan vuorokausirytmiin ja siten säästävät sähköä. Vesivuodoista välittömästi ilmoittava Fiksu vesi -palvelu säästää vettä ja rahaa.

 

Koti muutti taskuun

 

Esimerkki onnistuneesta digitaalisuuden lisäämisestä löytyy Kalasatamasta. Kun asukas haluaa vuokrata yhteiskäyttötilan, se ei vaadi muuta kuin sovelluksen kautta tilattavan pin-koodin. Älylukko aukeaa yksilöllisellä koodilla, ja tila on heti valmiina käyttöön.

Kalasatamassa on kehitelty ratkaisuja myös pysäköintipulmiin. Parkkihallissa on tarjolla sekä pitkäaikaisen että lyhytaikaiseen parkkipaikkoja. Se mahdollistaa sen, että myös Kalasatamaan töihin tulevat voivat parkkeerata auton paikkaan, jonka käyttö ei yleensä muille kuin asukkaille ole mahdollisuutta.

Lisäksi käytössä on korttelitason kuntosali, jota voivat varata kaikki korttelin asukkaat.

– Haluamme tarjota palveluita paitsi oman talon sisälle, myös koko naapurustoon, kertoo kehityspäällikkö Sanna Uotila Setlementtiasunnoilta.

Niin, se asukassovellus. Kerro-sovelluksen avulla voi esimerkiksi lähettää viestin Setlementtiasunnoille, varata yhteisiä tiloja ja lukea tiedotettavista asioista. Sovellus syntyi, koska Setlementtiasuntojen väki haluaa tietää asukkaiden toiveet. Kerro on kuin taskussa kulkeva koti.

– Haluamme kuulla, mitä asukkaat haluavat ja tarvitsevat, Uotila sanoo.

Aiemmin pesutuvan varaaminen saattoi mennä niin, että asia muistui mieleen kaupan kassajonossa, jonka jälkeen piti kantaa ostokset kotiin ja kävellä pyykkituvalle. Kerro-sovelluksen avulla pyykkituvan voi varata heti, kun asia pälkähtää mieleen. Olitpa sitten kaupan kassajonossa tai lomamatkalla.

Kerro on käytössä kaikilla Setlementtiasuntojen taloilla ympäri Suomen. Sovelluksen lisäksi palveluun kuuluvat myös joka talolta löytyvät digitaaliset infonäytöt. Palvelua kehitetään koko ajan, ja nyt suunnitteilla on ominaisuuksia, joilla vanhemmat ihmiset voidaan ottaa entistä paremmin huomioon.

Parhaimmillaan digitaalisuus täydentää muita palveluita. Se ei korvaa kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä. Kynä ja paperi käyvät mainiosti edelleen.

– Digitaalisuutta tarvitaan, jotta palvelut olisivat käyttäjille kiinnostavia ja hyödyllisiä, Sanna Uotila summaa.

Rakentamisella on ratkaiseva merkitys ilmastonmuutokseen – tuore raportti osoittaa suomalaisen rakennuskannan tilan

Suomalaiset asuvat verrattain hyväkuntoisissa asunnoissa, ainakin kun vertaa muuhun Eurooppaan. Siitä huolimatta korjaustarve on erittäin suuri.

 

 

Rakennusinsinööriliiton Rakennetun omaisuuden tila ROTI 2019 -raportti julkistettiin tänään. Raportissa on tarkasteltu rakennetun ympäristön nykytilaa ja tulevaisuuden tarpeita.

Tarkastelu on tehty kuuden paneelin kautta. Ne ovat rakennukset, liikenneverkot, yhdyskuntatekniset järjestelmät, koulutus ja kehitys, digitaaliset ratkaisut sekä arkkitehtuuri, suunnittelu, muotoilu ja taide.

Rakennukset-paneelin puheenjohtaja, Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilainen pitää suomalaisen rakennuskannan tilaa kokonaisuutena hyvänä. Euroopan mittakaavassa Suomen rakennukset ovat melko hyvässä kunnossa.

– Uudet rakennukset rakennetaan ammattimaisemmin, mutta vanhoja rakennuksia ei ylläpidetä ja korjata riittävästi.

Suuri osa Suomen rakennuksista on 1960–1980-luvuilta. Raportin mukaan asuinrakennusten korjauksiin on seuraavien 10 vuoden aikana sijoitettava 9400 miljoonaa euroa. Kuntien palvelurakennuksissa summa on yhdeksän miljardia euroa.

Rakennettuun ympäristöön vaikuttaa samanaikaisesti useita voimakkaita muutosilmiöitä kuten kaupungistuminen, väestön ikääntyminen, kestävän kehityksen vaatimukset sekä teknologinen kehitys ja digitalisaatio.

Kotilaisen mukaan rakentamisella ja rakennusten käytöllä on ratkaiseva merkitys ilmastonmuutokseen. Lisäksi rakentamisessa ja asumisessa on yhä tärkeämpää nostaa keskiöön asukkaiden viihtyminen ja käyttäjäkokemus.

– Tarvitsemme uusia ratkaisuja, ymmärrystä ja halua tehdä yhdessä.

 

Lisätietoja ROTI 2019 -raportista löydät täältä

Lue tiedote ROTI 2019 -raportista täältä

Sukupolvienkorttelin tutustumiskierros ammattilaisille ke 27.2.2019

SUKUPOLVIENKORTTELIN AVOIMET OVET

Järjestämme keskiviikkona 27.2.2019 klo 14 – 15 rakennusalan ammattilaisille, kuntapäättäjille ja muille monisukupolvisen asumisen kehittäjille mahdollisuuden tutustua Sukupolvienkortteliin.

Tapahtumassa kerromme korttelin suunnittelusta ja sen ensimmäisistä vuosista sekä kokemuksia nyt päättyvästä kaksivuotisesta korttelivalmentajahankkeesta.

Ilmoittaudu tapahtumaan 25.2.2019 mennessä korttelivalmentajalle osoitteeseen miia@sukupolvienkortteli.fi

Tervetuloa!

Haemme rakennuttajajohtajaa kiinteistöjen rakennuttamiseen

Yhtiömme on kasvanut nopeasti viime vuosien aikana. Olemme panostaneet yhteisöllisen ja kohtuuhintaisen asumisen kehittämiseen, mistä olemme saaneet myös kansainvälistä tunnustusta. Tulevaisuudessa ekologisuus ja digitalisaation hyödyntäminen koko elinkaaren aikana on yhä tärkeämpää.

 

Haemme Helsinkiin

Rakennuttajajohtajaa kiinteistöjen rakennuttamiseen

Tehtäväkuva on hyvin monipuolinen ja pitää sisällään eri vaiheissa olevien hankkeiden hoitamista ja aktiivista kehittämistyötä.  Kohteita rakennutetaan joko yksittäisinä uudiskohteina tai kokonaisina korttelihankkeina. Vastaat näistä hankkeista itsenäisenä projektipäällikkönä tai ulkopuolisen rakennuttajakonsultin ohjaajana. Lisäksi osallistut tonttien hankintaan, kaavakilpailuihin ja hoidat yhteistyötä ARA:n kanssa. Operatiivisen vastuualueidesi hoitamisen lisäksi odotamme sinulta vahvaa kehityshenkisyyttä.

 

Teet tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden, urakoitsijoiden sekä viranomaisten kanssa. Hallitset rakentamisen tuotantoprosessit, tunnet talotekniikkaa ja siinä käytettäviä järjestelmiä sekä kestävän kehityksen vaatimukset rakentamiselle. Toimit esimiehenä Rakennuttaminen ja kiinteistöjen elinkaari -tiimille sekä teet heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä rakennusten koko elinkaari huomioiden.

 

Menestyäksesi tehtävässä tarvitset kokemusta rakennuttamisesta sekä siihen soveltuvaa teknistä korkeakoulutusta. Lisäksi tunnet kaavoitusprosessin. Eduksi tehtävässä onnistumisessa on myös ARA:n suunnittelua ja rakennuttamista koskevan ohjauksen tuntemus sekä hyvät vuorovaikutus-, verkostoitumis- ja neuvottelutaidot. Pienessä organisaatiossamme tarvitaan oma-aloitteisuutta ja aktiivista työskentelyotetta sekä hyviä yhteistyötaitoja ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Vaativat hankkeet edellyttävät sinulta myös hyvää paineensietokykyä ja analyyttista otetta sekä taitoa huomioida asukkaiden tarpeita.

 

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisia ja monipuolisia tehtäviä kehittyvässä toimintaympäristössä sekä mahdollisuuden kehittää omalla osaamisellasi ja ajatuksillasi rakennuttamisen toimintaamme.

 

Odotamme sinulta

 • vähintään 5 vuoden kokemusta rakennuttamistehtävistä
 • sujuvaa suomen- ja englanninkielen taitoa
 • RAP- tai RAPS- pätevyys ja sidosryhmäverkostot katsotaan eduksi

 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Heli Kotilainen, heli.kotilainen@setlementtiasunnot.fi, tiedustelut puhelimitse 8.2. klo 10-11 ja 20.2. klo 15-16, puh. 050 433 9226

Tule kehittämään toimintaamme kanssamme ja jätä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 25.2.2019 osoitteeseen rekrytointi@setlementti.fi

 

 

Tutustu toimintaamme www.setlementtiasunnot.fi ja www.facebook.com/setlementtiasunnot. Twiittaamme nimellä @Setlementtiasuu

Setlementtiasunnot Oy, perustettu vuonna 2000, on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, joka edistää yhteisöllistä monisukupolvista kortteliasumista ja on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen asunnontuottaja. Tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy perustettiin vuonna 2010.

 

 

 

 

Haemme uusia kollegoita -tule mukaan tuottamaan yhteisöllistä asumista

Meillä Setlementtiasunnoilla tehdään joka päivä töitä sen eteen, että rakennamme ja ylläpidämme ekologisia, kohtuuhintaisia ja yhteisöllisiä koteja kaikenlaisille ihmisille. Uuden vuoden aluksi haemme joukkoomme aikaansaavia ja innostuneita kollegoita.

Lue lisää tehtävistä  ja hae mahdollisimman pian!

Rakennuttamisen projektipäällikkö

Kiinteistöjen ylläpitovastaava

Asumiskoordinaattori Joensuuhun

Setlementtiasunnot Oy, perustettu vuonna 2000, on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, joka edistää yhteisöllistä monisukupolvista kortteliasumista ja on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen asunnontuottaja. Tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy perustettiin vuonna 2010.

 

 

 

Haemme projektipäällikköä rakennuttamiseen

Yhtiömme on kasvanut nopeasti viime vuosien aikana. Olemme panostaneet yhteisöllisen ja kohtuuhintaisen asumisen kehittämiseen, mistä olemme saaneet myös kansainvälistä tunnustusta. Nyt haluamme pitää entistä parempaa huolta myös taloistamme.

Haemme Helsinkiin

Projektipäällikköä kiinteistöjen rakennuttamiseen

Pääset huolehtimaan alkavista rakennushankkeistamme mm. pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Osallistut aktiivisesti rakennuttamistehtäviin ja eri suunnittelualojen ohjaukseen. Vastaat projekteista ja pystyt saattamaan ne onnistuneesti päätökseen. Teet tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden, urakoitsijoiden sekä viranomaisten kanssa. Hallitset rakentamisen tuotantoprosessit, tunnet talotekniikkaa ja siinä käytettäviä järjestelmiä. Haluat myös kehittää toimintaamme omalla osaamisellasi.

Odotamme sinulta

 • vähintään 3 vuoden kokemusta rakennusalalta vastaavista tehtävistä
 • soveltuvaa rakennusalan koulutusta
 • rakennuttamistehtävien tuntemusta
 • oma-aloitteellisuutta ja vastuullista työotetta
 • hyviä vuorovaikutustaitoja
 • sujuvaa suomen- ja englanninkielen taitoa

Kiinnostuitko? Tule kehittämään toimintaamme kanssamme ja jätä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 31.1.2019 osoitteeseen: rekrytointi@setlementti.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa elinkaarijohtaja Janne Haverinen, janne.haverinen@setlementtiasunnot.fi.

Tutustu toimintaamme www.setlementtiasunnot.fi ja www.facebook.com/setlementtiasunnot. Twiittaamme nimellä @Setlementtiasuu

 

Setlementtiasunnot Oy, perustettu vuonna 2000, on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, joka edistää yhteisöllistä monisukupolvista kortteliasumista ja on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen asunnontuottaja. Tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy perustettiin vuonna 2010.

 

 

 

Haemme asumiskoordinaattoria Joensuuhun

Setlementtiasunnot Oy on kasvanut nopeasti viime vuosien aikana. Olemme panostaneet yhteisöllisen ja kohtuuhintaisen asumisen kehittämiseen, mistä olemme saaneet myös kansainvälistä tunnustusta.

Haemme
Asumiskoordinaattoria Joensuuhun
kehittämään yhteisöllistä asumista Setlementtiasuntojen ja Joensuun Kotien vuokra-asuntokohteeseen Joensuun Penttilänrantaan.  Asumiskoordinaattori aktivoi ja tukee asukkaita arjessa sekä toimii asukkaiden yhteyshenkilönä asumiseen liittyvissä asioissa. Setlementtiasuntojen korttelissa on yhteinen asukastila, joka toimii päivittäin asukkaiden keskinäisenä kohtaamis- ja toimintapaikkana.

Tehtäväsi on ennaltaehkäistä asumiseen liittyviä ongelmia ja vahvistaa yhteisöllisyyttä, turvallisuutta ja ekologisuutta kiinteistöissä.  Koordinoit asumiseen liittyviä hankkeita yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.  Vastaat myös kiinteistön viihtyvyydestä yhteistyössä huoltoyhtiön ja muiden kiinteistöammattilaisten kanssa sekä asumiskoordinaattoritiimimme kanssa.

Odotamme sinulta

 • Tehtävään soveltuvaa, vähintään AMK-tasoista koulutusta esim. kasvatus-, nuoriso- tai sosiaalialalta.
 • Vähintään viiden vuoden aikaisempaa työkokemusta esim. järjestötyöstä tai asiakaspalvelusta. Edellytämme tehtävässä myös ajokorttia.
 • Arvostamme kokemusta tai koulutusta liittyen isännöintiin.
 • Olet aktivoiva ja innostava persoona ja haluat kehittää toimintaa omalla työpanoksellasi. Sinulla on erinomaiset vuorovaikutustaidot sekä valmiudet toimia tehtävässäsi ratkaisukeskeisesti ja joustavasti. Olet itsenäinen työskentelijä ja pidät langat käsissäsi myös kiireen keskellä. Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja tarvittaessa myös englanniksi. Muu kielitaito on tehtävässä eduksi.

Kiinnostuitko? Jätä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 25.1.2019 Elina Kolarille: elina.kolari@setlementtiasunnot.fi

Tehtävä on osa-aikainen, 50 % työajalla.

Lisätietoja:
www.facebook.com/setlementtiasunnot. Twiittaamme nimellä @Setlementtiasuu
Penttilänrannan korttelissa toimii kanssamme Joensuun Kodit.

Setlementtiasunnot Oy, perustettu vuonna 2000, on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, joka edistää yhteisöllistä monisukupolvista kortteliasumista ja on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen asunnontuottaja. Tytäryhtiö Setlementtiasumisoikeus Oy perustettiin vuonna 2010.