Ajankohtaista

uutiset ja tapahtumat

Hakuaika päättyy su 22.10.

Vielä ehtii hakea Turun yhteisölliseen vuokrataloon, Samppalinnan Setlementtiasuntoihin! Hakuaika päättyy su 22.10.

Talon ulkoseinien rappaus on käynnissä, maalaustöitä tehdään, kiintokalusteita asennetaan ja lattioita laatoitetaan. Ja paljon muuta. Rakentaminen on aikataulussaan ja talo valmistuu helmikuussa 2018.

Lue lisää talosta tästä.

Lisätiedot hakemisesta asiakaspalvelusta, puh. 010 837 5300.

 

Miltä yhteisöasuminen näyttää tulevaisuudessa?

Miltä yhteisöasuminen näyttää tulevaisuudessa? Paneelikeskustelussa mukana myös Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Kimmo Rönkä.

 

Yhdessä – moderni yhteisöasuminen
25.10.2017 klo 13.30–16.30, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo.

 

Tanskassa yhteisöasumisen perinteet ovat vahvat ja asumismuodot ovat moninaisia. Suomessakin luodaan uusia yhteisöasumisen muotoja. Yhteisöllisyys ja jakamistalous kiinnostavat yhä useampaa. Lisäksi myös väestörakenteen muutos tuo mukanaan tarpeen kehittää uusia asumisen ratkaisuja. Mutta ovatko yhteisöasumisen ratkaisut kaikkien halukkaiden saatavilla? Minkälaisia haasteita kysymykseen liittyy rakennuttajien, rahoituksen ja muun käytännön toteutuksen näkökulmasta? Entä minkälaisia uusia mahdollisuuksia?

 

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston, Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen, Tanskan suurlähetystön, ympäristöministeriön ja Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013–2017 järjestämässä seminaarissa kuullaan tuoreet kuulumiset Tanskasta ja pohditaan alan asiantuntijoiden johdolla yhteisöasumista useasta eri näkökulmasta. Seminaari on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

Lue lisätietoja klikkaamalla tästä.

Ideariihen tapaaminen 17.10. Kalliolan Setlementtitalossa

Ideariihi on Setlementtiasuntojen eri talojen asukkaiden yhteistä tekemistä. Yhdessä on ideoitu ja järjestetty esimerkiksi erilaisia retkiä ja tapahtumia. Tällä kertaa kahvitellaan ja suunnitellaan yhteistä pikkujouluiltamaa, yhteislaulu- ja soppakiertuetta taloille ja kevään 2018 yhteistä tekemistä.

 

Tapaaminen järjestetään Kalliolan setlementtitalon aulassa osoitteessa Sturenkatu 11. Setlementtitalosta löydät myös asiakaspalvelumme.

 

Kaikki Setlementtiasuntojen asukkaat ovat lämpimästi tervetulleita! Ilmoittauduthan talosi yhteisökoordinaattorille ti 17.10. mennessä, jotta osaamme varata tarjoilua.

Samppalinnan Setlementtiasuntojen hakuaika käynnissä

Turun Samppalinnan Setlementtiasuntojen hakuaika on käynnissä, viimeinen hakemusten vastaanottopäivä on 22.10. Samalla rakennustyöt jatkuvat: katon pintahuopatöitä tehdään, käytävillä tasoitetyöt käynnissä. Myös laatoituksia ja sprinkler- ja putkitöitä tehdään ja väliseinät nousevat paikoilleen. Tasoitetaan ja maalataan ja paljon muuta. Lisätietoja talosta ja hakemisesta www.setlementtiasunnot.fi/talot/samppalinnan-setlementtiasunnot tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 837 5300.

Havukoskella saadaan apua arkeen Homma himaan -nuorilta

Havukosken Setlementtiasunnot Vantaalla sai uusia asukkaita, kun Muhamed ja Brandon muuttivat taloon.

 

Pojat ovat Homma himaan -nuoria. Uuden kodin lisäksi he tekevät naapurustossa pieniä töitä. Työt päätetään yhdessä asukkaiden kanssa ja nuoret saavat työstään palkkaa.

 

Havukoskelaiset saivat postitse kyselyn, jossa kartoitettiin millaista apua asukkaat kaipaisivat. Talon asukkaat toivoivat apua esimerkiksi ikkunanpesuun, kaupassa käyntiin ja tietokoneen käyttöön. Myös juttuseuraa kaivattiin. Kummatkin pojat ovat ahkeria kuntosalilla kävijöitä. Kun tämä selvisi talon asukkaille, toivottiin myös opastusta talon oman kuntosalin laitteiden käytöstä.

 

Brandonin ja Muhamedin työaika on 20 tuntia kuukaudessa. Työajoista sovitaan yhdessä asukkaiden kanssa. Kunhan uusi koti ja naapurusto ovat tutummat, kuulemme lisää nuorten kokemuksista ja kohtaamisista uusien naapureiden kanssa. #hommahimaan