Ajankohtaista

uutiset ja tapahtumat

Setlementtiasunnot mukana Euroopan laajuisen EUSIC-innovaatiokilpailun semifinaalissa

Setlementtiasunnot mukana Euroopan laajuisen EUSIC-innovaatiokilpailun semifinaalissa

 

Setlementtiasunnot on viime vuosina laajentanut kansainvälisiä suhteitaan ja esimerkiksi Sukupolvienkortteli-innovaatio on herättänyt kiinnostusta Euroopassa.

Setlementtiasunnot osallistui keväällä 2018 Euroopan sosiaalirahaston innovaatiokilpailuun. Kilpailussa etsitään sosiaalisia ratkaisuja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen erityisesti jakamistalouden avulla.

Kilpailuun lähetettiin yli 700 hakemusta Euroopasta. Setlementtiasuntojen innovaatio pääsi 30:n innovatiivisimman idean semifinalistijoukkoon New Nordic Neighbourhood -palvelullaan.

 

New Nordic Neighbourhood on pohjoismaisille arvoille rakennettu naapurusto, joka uudella ja ihmislähtöisellä tavalla yhdistää monisukupolvisen asumisen, digitalisaation tuomat mahdollisuudet, työn sekä yhteisöllisyyden.

 

  • Visiomme on, että monisukupolvinen kortteli tarjoaa tulevaisuudessa kodin ja korttelin asukkaiden yhteisessä käytössä olevien erilaisten resurssien lisäksi nuorille työmahdollisuuksia digitaalisen, paikallista yhteisöllisyyttä tukevan naapurustoalustan kautta, Setlementtiasuntojen palvelumuotoilija Sanna Uotila sanoo.

 

Idean konkreettisena ankkurina toimi Setlementtiasuntojen viime vuonna Helsingin Jätkäsaareen valmistunut Sukupolvienkortteli, jossa on jo päästy testaamaan useita osa-alueita New Nordic Neighbourhood -konseptista yhdessä asukkaiden kanssa.

Asukkaat mukana pohtimassa tulevaisuuden Setlementtiasuntoja

Setlementtiasunnoilla työstämme strategiaa ohjaamaan Setlementtiasuntojen ja Setlementtiasumisoikeus oy:n palvelujen kehittämistä tulevaisuudessa. Kesäkuussa asukkaamme pääsivät ääneen Unelmoidaan Tulevaisuuden asumista ja kakkukahvit -tapahtumissa. Asukkaat toivoivat esimerkiksi entistä enemmän mahdollisuuksia osallistua talojen suunnittelutyöhön, naapuriavun kehittämistä ja ekologisia, vehreitä asumisratkaisuja.

 

”Asuminen teillä on mukavaa. Tästä kiitos yhteisöllisyydelle, mukaville koordinaattoreille ja tapahtumille”.

 

Setlementtiasunnot on yhteiskunnallinen yritys, joka toiminnallaan edistää ihmisten mahdollisuuksia hyvään arkeen. Sloganimme ”yhteisöjen rakentaja” kuvaa juuri sitä. Taivalta on takana kohta 15 vuotta. Perusajatuksemme kantaa edelleen, ja on jopa entistä ajankohtaisempi. Mielestämme hyvä arki koostuu turvallisesta asumisesta ja osallisuudesta ympäröivään yhteisöön. Siitä, että on mahdollisuus tutustua naapureihin. Toimia ja vaikuttaa yhteisössä silloin kun niin haluamme.

 

Maailma ympärillämme muuttuu ja kehittyy. Haluamme vastata nykyisten ja tulevien asukkaidemme tarpeisiin myös nyt ja tulevaisuudessa. Siksi olemme käynnistäneet strategiatyön. Asukkaidemme arjen kokemus asumisesta on meille tärkeää. Kesäkuussa järjestettiinkin asukkaillemme kaksi työpajaa, joissa pohdimme yhdessä tulevaisuuden Setlementtiasuntoja. Asukkaat toivoivat esimerkiksi entistä enemmän mahdollisuuksia osallistua talojen suunnittelutyöhön, naapuriavun kehittämistä ja ekologisia, vehreitä asumisratkaisuja. Myös nykyisistä palveluista, kuten yhteisökoordinaattoreista, saatiin paljon positiivista palautetta ja kehittämisehdotuksia. Tulemmekin ottamaan palautteet huomioon myös olemassa olevien palvelujen parantamisessa. Lämmin kiitos kaikille asukkaillemme ja teille strategiatyöhön osallistuneille.

 

Setlementtiasuntojen ja Setlementtiasumisoikeus oy:n asukkaat voivat tutustua yhteenvetoon PNT asukassovelluksen dokumenttipankissa kohdassa ”asukasvaikuttaminen”. Sovellukseen on tulossa heinäkuussa myös kysely, jossa voi ottaa osaa strategiatyöhön. Strategia valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä ja sen etenemisestä tiedotetaan asukkaita sovelluksen kautta.

 

Lisätietoja promoottori Pihla Ruuskanen, pihla.ruuskanen (at) setlementtiasunnot.fi

Martinkartanossa avoimet ovet ke 27.6.

Tule tutustumaan Martinkartanon asumisoikeustaloon ja yhteisölliseen toimintaan!

 

Samalla pääset tutustumaan vapaana olevaan asuntoon A 6, 62,5 m2, 3 h + k + parveke.

 

Asunto sijaitsee hissillisen ja esteettömän talon toisessa kerroksessa. Myös muita kolmioita on vapautumassa kesän aikana. Henkilökuntaa asiakaspalvelustamme on paikalla neuvomassa asunnon hakuun liittyvissä asioissa.

 

Paikanpäällä nautitaan kahvi- ja pullatarjoilusta. Sään suosiessa tiedossa myös makkaranpaistoa talon pihalla. Esittelyn kokoontumispaikkana toimii talon piha, huonon sään iskiessä kokoontuminen asukastilassa. Yhteisökoordinaattori Anne-Marie Kallioinen ja asukkaamme itse kertovat mielellään talon toiminnasta.

 

Tilaisuus ja tarjoilut ovat maksuttomia. Ei ennakkoilmoittautumisia, lämpimästi tervetuloa paikalle!

 

Tykkää, jaa ja osallistu tapahtumaan myös Facebookissa.

Heli Kotilainen on Setlementtiasuntojen uusi toimitusjohtaja

Heli Kotilainen aloittaa Setlementtiasunnot Oy:n ja Setlementtiasumisoikeus Oy:n toimitusjohtajana 13.8.2018. Kotilainen siirtyy toimialajohtajan tehtävästä Granlund Consulting Oy:stä. Aikaisemmin hän toimi Green Building Council Finland ry:n toimitusjohtajana ja kehitys- ja toimialajohtajana Finnish Consulting Group Oy:ssä.

 

Uudella toimitusjohtajalla Heli Kotilaisella (FM,eMBA) on monipuolinen kiinteistö- ja rakennusalan johtamisen ja kehittämisen tausta ja hän on mm. toiminut kestävän kehityksen, prosessien kehittämisen, markkinoinnin ja liiketoiminnan johtamisen tehtävissä. Alkujaan savonlinnalaisen ja sittemmin helsinkiläistyneen Helin sydäntä lähellä ovat osallistuminen mm. Naisten Pankin toimintaan ja maahanmuuttajien kanssa tehtävään vapaaehtoistyöhön.

 

-Olen onnellinen valinnastani luotsaamaan Setlementtiasunnot Oy:tä kohti uusia haasteita ja ennen kaikkea mahdollisuuksia. Uskon että pystyn hyödyntämään monipuolista kokemustani niin julkiselta sektorilta, yhdistystoiminnasta kun yritysmaailmasta tehtävässä, jossa yhdistyvät vankka arvopohja liiketoiminnan kehittämiseen, sanoo Heli Kotilainen.

 

-Setlementtiasunnot on jännittävässä tilanteessa, koska viidentoista vuoden aikana tehty työ yhteisöllisen asumisen kehittämiseksi on jo nostanut meidät lajissamme kärkikaartiin. Tästä yhtenä osoituksena on vuonna 2017 valmistuneen Sukupolvienkorttelin saamat palkinnot.

Kaikki uusi tarkoittaa jatkuvaa oppimista. Ei riitä, että tyydymme ratkaisuissamme siihen miltä maailma näytti 15 vuotta sitten. Tiedämme, että kaupungistumista ei voi pysäyttää eikä maasta toiseen muuttajien määrä vähene tulevaisuudessa. Megatrendit maailmalta haastavat meitä oppimaan lisää. Asumisen tarpeiden muuttuminen, kaupunkiasumisen uudet ja yhteisölliset muodot, työn tekemisen muuttuminen sekä ekologisen vastuunoton kasvava haaste antavat suuntaviivoja uuden toimitusjohtajamme työlle.

 

Siksi olemme erityisen iloisia saadessamme Helin joukkoomme kehittämään edelleen Setlementtiasumisen ratkaisuita ja monipuolisia asukaslähtöisiä sisältöjä, kertoo Setlementtiasuntojen hallituksen puheenjohtaja Pentti Lemmetyinen.

 

Yhteyshenkilöt:

 

Heli Kotilainen p. 040-579 3611

 

 

Pentti Lemmetyinen, p. puh. 0400961469, pentti.lemmetyinen@setlementti.fi
Toimitusjohtaja, Suomen Setlementtiliitto

Hallituksen puheenjohtaja, Setlementtiasunnot Oy

 

Setlementtiasunnot Oy on Suomen Setlementtiliiton ja Kalliolan Setlementin vuonna 2000 perustama yhteisöjen rakentaja ja ARA-asuntotuottaja. Setlementtiasunnoilla on kahdeksassa kaupungissa 24 taloa, joissa on n. 1700 kotia. Yhtiö kuuluu yhteiskunnallisten yritysten etujärjestöön, Arvoliittoon. Setlementtiasunnot Oy:n visiona on olla yhteiskunnallisesti vaikuttavien yhteisöllisten monisukupolvikorttelien kansainvälinen edelläkävijä.

www.setlementtiasunnot.fi
www.twitter.com/SetlementtiAsuu
www.facebook.com/setlementtiasunnot

Skanska ja Setlementtiasunnot on valittu kehittämään Tampereen Ranta-Tampellan kanavakorttelia

Skanska ja Setlementtiasunnot aloittavat yhdessä Ranta-Tampellan kanavakortteliin muodostuvan kaupunkikokonaisuuden kehittämisen. Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta päätti kaavatontin varaamisesta Skanskalle ja Setlementtiasunnoille 23.5.2018.

 

Ranta-Tampellan kanavakorttelin suunnittelu alkaa arkkitehtikilpailulla kesällä 2018. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2019, jolloin ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuonna 2020. Kokonaisuus on suunniteltu olevan valmis vuonna 2022.

 

Suunnitelmassa Ranta-Tampellaan rakennetaan kolmen talon muodostama moderni ja asukaslähtöinen kanavakortteli. Talot muodostavat niin sanotun superkorttelin; yhteisön, joka tarjoaa asuinpaikan erilaisissa elämäntilanteissa oleville kaupunkilaisille.

 

”Kaupunkiasumisen uudet ja yhteisölliset muodot tarjoavat koteja eri ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Tavoitteenamme on tuottaa kestävään kehitykseen perustuvaa elinympäristöä, jossa asumisessa huomioidaan osaltaan ekologisen vastuunoton kasvavat haasteet”, kertoo elinkaarijohtaja Janne Haverinen Setlementtiasunnoista.

 

”Ranta-Tampellan kanavakorttelissa yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi talojen katutasossa sijaitsevina yhteistiloina, joihin tulee muun muassa yhteisötiloja kokous- ja juhlatilaisuuksia varten. Kortteliin tulee myös yhteissauna vilvoitteluterasseineen. Talon kellariin rakennetaan palvelukerros, johon tulee sekä aurinko- että verkkosähköllä toimivat latauspisteet sähköautoille, korttelin yhteinen kuntosali sekä runsaasti tilaa erilaisille harrastevälineille aina polkupyöristä veneisiin”, kertoo Skanskan yksikönjohtaja Toni Tuomola.

 

Muuntojoustavia asuntoja eri elämäntilanteisiin

Ranta-Tampellan kanavakorttelin kolmesta talosta yhteen tulee myyntiin Skanska Kotien omistusasuntoja, toinen tarjoaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kolmas talo toteutetaan Setlementtiasuntojen ARA-rahoitteisena hankkeena. Asuntotyypit vaihtelevat yksiöistä kolmen makuuhuoneen perheasuntoihin ja kimppakämppiin.

 

”Asunnoissa erityistä on niiden muuntojoustavuus, eli ne mukautuvat elämän eri vaiheisiin. Esimerkiksi perheasunnoista on helposti eriytettävissä erillisiä asuntoja vaikkapa silloin, kun perheen juniorit tarvitsevat omaa asuntoa. Ja kun lapset muuttavat pois kotoa, voi perheen mummo muuttaa vapautuneeseen viereiseen asuntoon”, kertoo Tuomola.

 

”Hienoa, että myös ARA-tuotantoa osoitetaan tonteille, joissa suunniteltavien rakennusten on oltava arkkitehtuuriltaan korkeatasoisia. Kohtuuhintaisuuteen pyrkiminen haastaa kaikkia osapuolia todelliseen innovointiin alusta alkaen”, pohtii Haverinen.

 

Asunnot suunnitellaan soveltamalla Tampereen kaupungin ja Skanskan yhteisessä Stardust-hankkeessa tuotettavaa asumista palvelevaa älytalo-osaamista. Muun muassa asuntojen ohjaus tapahtuu älykkäällä ohjausjärjestelmällä, jossa oman kännykän kautta voi säädellä asunnon lämmitystä ja ilmanvaihtoa sekä käyttää kotona-poissa-ohjausta.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

 

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 501 9816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

 

Setlementtiasunnot Oy, elinkaarijohtaja Janne Haverinen, puh. 040 537 2459, janne.haverinen[at]setlementtiasunnot.fi

 

Setlementtiasunnot Oy, tiimivastaava, asiakaspalvelu ja viestintä Ella Remonen, puh. 050 501 9770 ella.remonen[at]setlementtiasunnot.fi

Yhdeksän selviytymistarinaa – tutustu Suomen Mestareihin

100-vuotias Suomi on kahtiajakautunut. Arvot ovat koventuneet. Puhutaan heikommasta aineksesta, halveksutaan syrjäytyneitä ja huudellaan omista kuplista. Tänä vuonna suomalainen setlementtityö täyttää 100-vuotta. Setlementtiasunnoilla luotamme ihmiseen, kuljemme rinnalla ja haluamme puhkaista kuplat. Suomalaisen setlementtiliikkeen Suomen Mestarit -kampanjassa äänen saavat arjen selviytyjät, jotka eivät suostu asettumaan mihinkään lokeroon.

 

Suomalainen setlementtitoiminta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suomen Mestarit on juhlakampanjamme. Se nostaa esille eri ikäisiä ihmisiä, jotka ovat saaneet apua ja uuden käänteen elämäänsä työmme kautta. Heidän tarinansa ovat tärkeää vertaistukea muille samassa tilanteessa oleville.

 

Ole mukana ja lähetä voimia arjen selviytyjille

 

Tutustu Mikkoon, Tiinaan ja seitsemään muuhun selviytyjään osoitteessa www.setlementti.fi/suomenmestarit. Osallistu samalla kampanjaan ja osoite heille ja kaikille arjen taistelijoille tukesi lähettämällä heille sydämiä. Myös me Setlementtiasunnoilla haluamme kuulla tarinoita sinun arjestasi ja siitä, millaista setlementtiasunnoilla on asua. Voit lähettää tarinoita ja valokuvia meille osoitteeseen pihla.ruuskanen (at) setlementtiasunnot tai jakaa tarinoita somessa hastagilla #setlementtiaasuu #setlementti100.

 

Suomen Mestari viittaa urheiluun ja voittamiseen. Koska olemme setlementtejä, meidän kampanjassamme lopulta voittavat kaikki. Yhdeksän rohkeaa selviytymistarinansa kertojaa palkitaan 8. kesäkuuta Suomen Setlementtiliiton 100-vuotisjuhlassa Helsingissä.

 

Setlementtiliikkeestä on 100-vuotisen historiansa aikana kasvanut yksi maamme merkittävimmistä valtakunnallisista sivistys- ja sosiaalityön tekijöistä, jonka vaikutus tuntuu monella elämän alueella lapsuudesta vanhuuteen. Setlementtiliikkeen Suomessa muodostavat vuonna 1918 perustettu Suomen Setlementtiliitto sekä 45 paikallista, itsenäisesti toimivaa jäsenyhdistystä eri puolilla maata.

 

Setlementtiasunnot Oy ja Setlementtiasumisoikeus Oy ovat yhteisöllisiä asuntorakennuttajia ja yhteiskunnallisia yrityksiä. Toimintaamme setlementtiarvot tuovat ihmiskeskeisyyttä, ihmisten taitojen ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Palvelukonseptiin kuuluu asuintaloilla työskentelevät yhteisökoordinaattorit, joiden tehtävänä on yhteistyön kehittäminen talon sisällä ja lähiympäristössä – tukea, auttaa ja neuvoa erilaisissa asumiseen liittyvissä asioissa sekä aktivoida, kannustaa ja tuupata talon asukkaita yhteisöllisyyden syntymiseksi ja ylläpitämiseksi.

 

 

Yhteisöllinen kortteli ja taide yhdistää Helsingin Kalasataman uudessa rakennushankkeessa

 

Helsingin Kalasatamassa aloitetaan kesäkuun alussa yhteisprojektina kolmen vuokratalon rakentaminen. Kahdeksankerroksisten kerrostalojen rakennuttajina ovat NAL-asunnot Oy, Setlementtiasunnot Oy ja taiteilijoiden perustama Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy. Ars Longan senioritaloon valmistuu 56 vuokrahuoneistoa seniori-ikäisille muotoilijoille, kuvataiteilijoille ja kirjailijoille. Setlementtiasunnoille valmistuu 81 asuntoa opiskelijoille ja NAL-asuntojen rakennuksessa on 77 asuntoa. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelijana on palkittu arkkitehtitoimisto Hannunkari-Mäkipaja.

 

Kolmen talon yhteisrakennuttamisen tuloksena tuleville asukkaille tarjotaan kohtuuhintaisia vuokrahuoneistoja ja laajat yhteiset tilat kaikkien kolmen talon asukkaiden käyttöön. Talojen yhteistilat mahdollistavat monipuolista yhteisöllistä tekemistä ja harrastamista. Tarjolla on myös erilaisia työskentely- ja näyttelytiloja asukkaille. Toteuttajien tavoitteena on eri sukupolvien yhteinen arkinen asuminen ja kohtaaminen myös taiteen keinoin.

 

Talot rakennetaan kaupungin vuokratontille Hermannin rantatien ja Tukkutorinkujan kulmaan ja talojen rakentaminen alkaa kesäkuun alkupuolella. Talojen on määrä valmistua vuoden 2020 alussa. Urakoitsijana toimii Jatke Uusimaa Oy. Vuokra-asuntojen hausta ja hakumenettelystä tiedotetaan vuoden 2019 aikana.

 

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy:n osakkaita ovat Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr, Ornamon senioritaloyhdistys ry, Suomen Kirjailijaliitto ry sekä Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys KUVASTO ry.

 

Setlementtiasunnot Oy on Suomen Setlementtiliiton ja Kalliolan Setlementin vuonna 2000 perustama yhteisöjen rakentaja ja ARA-asuntotuottaja. Setlementtiasunnoilla on kahdeksassa kaupungissa 24 taloa, joissa on n. 1700 kotia. Yhtiö kuuluu yhteiskunnallisten yritysten etujärjestöön, Arvoliittoon. Setlementtiasunnot Oy:n visiona on olla yhteiskunnallisesti vaikuttavien yhteisöllisten monisukupolvikorttelien kansainvälinen edelläkävijä.

 

NAL-asunnot Oy on yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö, joka rakennuttaa ja vuokraa nuorisoasuntoja 18-29-vuotiaille työssäkäyville, työelämään hakeutuville ja itsenäistyville nuorille. Omistajana ja taustayhteisönä toimii valtakunnallinen nuorisoasumisen etujärjestö Nuorisoasuntoliitto ry.

 

Lisätietoja:

Tuula Paalimäki
Toimitusjohtaja
Ars Longa Oy
p. 040 4119913
tuula.paalimaki@ateljeesaatio.fi

 

Janne Haverinen
Elinkaarijohtaja
Setlementtiasunnot Oy
p. 040 372459
janne.haverinen@setlementtiasunnot.fi

 

Jyri Koskunen
Rakennuttajapäällikkö
NAL-asunnot Oy
p. 040 8273265
jyri.koskunen@nalasunnot.fi

Hyvinkään Martissa vapautumassa aso-kolmioita + 55 vuotiaille

Hyvinkään asumisoikeustalo Martinkartanossa on vapautumassa kesän aikana kaksi 62,5 m2 kolmiota ja kaksi 68,5 m2  kolmiota.

 

Hissillisissä ja esteettömästi rakennetuissa taloissa on runsaasti yhteisiä tiloja, mm. pesutupa ja yhteiskeittiöllinen ja tietokoneellinen asukastila, joiden käyttö on asukkaille maksutonta. Asukastilaa voivat asukkaat varata myös omiin tilaisuuksiinsa. Vastikkeeseen sisältyy 10 M laajaistayhteys Elisalta.

 

Martinkartano on valmistunut vuonna 2013. Asunnot sijaitsevat nelikerroksisen talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa.

 

Asuminen on yhteisöllistä ja taloillamme päivystää arkisin yhteisökoordinaattori. Yhteisökoordinaattori auttaa ja neuvoo tarvittaessa erilaisissa asumiseen liittyvissä asioissa sekä aktivoi ja kannustaa talon asukkaita yhteisöllisyyden syntymiseksi ja ylläpitämiseksi. Mahdolliset asuntonäytöt sovitaan yhteisökoordinaattorin kanssa asuntotarjouksen saadessa.

 

Asumisoikeussopimus tehdään 55-vuotta täyttäneen kanssa, mutta asunnoissa voi asua myös nuorempia perheenjäseniä. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestys­numero. Kiinnostuessasi asunnoista täytä ja lähetä asuntohakemus mahdollisimman pian!

Tutustu vapautuviin asuntoihin klikkaamalla tästä. Lisätietoja asunnoista voi kysyä asiakaspalvelusta, puh. 010 837 5300 (ma-pe klo 9-15) tai info@setlementtiasunnot.fi.

Taiteilija yhteisön vahvistajana

Taiteilija yhteisön vahvistajana on Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen, Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Setlementtiasunnot Oy:n yhteinen hanke. Asukkaille avoimissa tapaamisissa työskennellään taiteilijoiden kanssa työpajoissa joita toteutetaan asukkaiden ehdoilla. Hankkeen neljä taiteilijaa ovat sirkuksen, teatterin ja musiikin ammattilaisia.

 

Nyt hanke saa jatkoa! Työryhmässä ovat mukana projektin aloittaneet teatteri-ilmaisun ohjaajat Ilona sekä Heini ja musiikkipedagogi Alma. Nyt mukaan valittiin lisäksi sirkustaiteilija Jouni Ruuth. Työryhmän työkohteet laajenevat aiemmista Malmin Ormuslinnasta ja Piilikujasta Alppikylän ja Viikin Setlementtiasuntoihin. Vuoden lopussa kaikki huipentuu Kaiken kansan juhlapäivät -tapahtumaviikkoon Malmitalossa ma 26.11. – su 2.12.

 

Lue lisää blogista: https://bit.ly/2JKGtz2

Välitämme ympäristöstä – Rakennamme parhaillaan Ekokompassi -ympäristöjärjestelmää

Ekokompassi on ympäristöasioiden hallinnan työkalu. Ekokompassin tavoitteena on vaikuttaa ympäristön tilaan positiivisesti sekä taata asiakkaille kestäviä ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä palveluja.

 

Ekokompassin rakentamisessa edetään lähtötason kartoittamisesta ja ympäristövaikutusten arvioimisesta ympäristöohjelman laatimiseen. Prosessin myötä koko toimintamme arvioidaan ympäristön ja prosessien optimoinnin näkökulmasta. Yrityksen ympäristötyö myös auditoidaan puolueettoman sertifiointilaitoksen toimesta.

Ekokompassin avulla pystymme kokonaisvaltaisesti parantamaan ympäristöasioiden hallintaa ja ekotehokkuutta. Ekokompassi pohjautuu vastaaviin pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin, että kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin kuten Svensk Miljöbas, Miljøfyrtårn, ISO 14001 ja EMAS.

Ekokompassin taustalla on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen hanke.