Ajankohtaista

uutiset ja tapahtumat

Kalliolan Setlementtitalo liputtaa sateenkaaren väreissä!

Kuva: Fanni Oksanen

Me, Kalliolan setlementtitalossa liputamme koko kesän sateenkaaren väreissä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien toteutumisen ja hyvinvoinnin puolesta.

 

Pride-viikon alkaessa on hyvä tunnistaa niitä esteitä ja asioita yhteiskunnassa, jotka estävät ihmisten yhdenvertaisuuden toteutumista. Asenteet ja lainsäädäntö vaikuttavat monin tavoin siihen kuinka seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus voi toteutua.

 

Ongelmien tunnistamisen ja muutoksen aikaansaamisen lisäksi on hyvä myös havaita myönteisiä muutoksia. Kun tunnistamme monet positiiviset muutokset niin ihmisten mielipiteissä kuin lainsäädännössä on mahdollista saada tukea ja uskoa asioiden edistymisen ja muuttamisen mahdollisuuteen.

 

Kalliolan setlementtitalossa liputamme koko kesän sateenkaaren väreissä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien toteutumisen ja hyvinvoinnin puolesta. Lippu hulmuaa yhdenvertaisuuden ja kaikkien tasavertaisen kohtelun merkiksi.

 

Pride-viikon kunniaksi teemme lupauksen: muutamme tämän syksyn aikana Kalliolan setlementtitalomme erikseen miehille ja naisille sukupuolitetut wc-tilat sukupuolineutraaleiksi. Muutoksella haluamme huomioida transsukupuoliset ja muunsukupuoliset kävijät.

 

Joukkoomme ovat tervetulleita kaikki seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta riippumatta. Jokainen voi olla mukana määrittelemättä itseään, ihmissuhteitaan tai perhettään, niin halutessaan.

 

Vaatii rohkeutta olla oma itsensä maailmassa, jossa joutuu kohtaamaan epäluuloa, syrjintää ja omien oikeuksien mitätöintiä. Myrskyjä riittää, mutta sitäkin enemmän sateenkaaria. Sillä rakkaus voittaa. Aina.

 

Ihanaa, vapauttavaa ja vaikuttavaa Pride-viikkoa kaikille!

Toivottavat Setlementtiliitto, Setlementtiasunnot, Viittakivi Oy ja Kalliolan setlementti

Malmilla yhteiskäyttöinen sähköauto otettu käyttöön!

Talon omalla aurinkosähköllä ladattava yhteiskäyttöauto otettiin käyttöön 21.6. Malmin Setlementtiasunnoilla.

 

Palvelu on sekä talon asukkaille että naapurustolle. Auton operaattorina ja palvelun tuottajana on EkoRent Oy. Sähköauto kiinnosti asukkaita ja naapureita, sateisesta ilmasta huolimatta asukkaita tuli paikalle Ormuslinnasta ja Pumpulilinnasta asti.

EkoRent antoi käyttöopastusta autoon ja asukkaat pääsivät myös itse ajamaan autolla ympäri Malmia. Auto todettiin helppokäyttöiseksi ja mukavaksi ajettavaksi. Käyttöönoton jälkeen innokkaat asukkaat siirtyivät Piilikujan asukastilaan keskustelemaan ja kahvittelemaan.

 

 

 

 

Pilvilinnassa keskustelua 100-asukastarinaa projektista!

Kuopion Pilvilinnassa asukkaat tulivat keskustemaan ja kuuntelemaan millaisia asukastarinoita toivotaan 100 asukastarinaa -projektissa.

 

Hyviä ajatuksia asumisesta ja elämisestä tuli jo paljon ja kirjallisia tuotoksia odotellaan syyskuun loppuun mennessä. Kiitokset innokkaasta osallistumisesta! Samalla keskusteltiin myös kiinteistöön liittyvistä asioista ja tarjolla oli juuri uunista tullutta lämmintä pullaa ja kahvia.

 

  

 

Suomalainen setlementtiliike juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan, asiaa juhlistetaan keräämällä tarinoita kaikenikäisten asukkaiden kotiin, asumiseen ja yhteisöllisyyteen liittyviä tarinoita. Niitä julkaistaan nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja tavoitteena on koota julkaisu setlementtiliikkeen kansainvälisille päiville, joita vietetään kesäkuussa 2018.

 

Lue lisää http://bit.ly/2sT98Nb

100 asukastarinaa, kerro meille tarinasi!

Suomalainen setlementtiliike juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan.

 

Asiaa juhlistetaan keräämällä 100 tarinaa kaikenikäisten asukkaiden kotiin, asumiseen ja yhteisöllisyyteen liittyviä tarinoita. Niitä julkaistaan nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja tavoitteena on koota julkaisu setlementtiliikkeen kansainvälisille päiville, joita vietetään kesäkuussa 2018.

Toivomme tarinoita kaikenikäisiltä, lapsilta, nuorilta, aikuisilta.

Tarinan ei tarvitse olla pitkä (max 2 kpl A4 liuskaa), se voi olla myös runo, aforismi, vain yksi lause, mielipide, piirustus tai valokuva.

Lähettämällä tarinasi annat samalla luvan sen julkaisuun. Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Tarinassa voi olla muutettu nimi.

 

Lähetä tarinasi, juttuvinkit ja mahdolliset valokuvat viimeistään 30.9. 

Paras tapa on kirjoittaa tarina tietokoneella ja lähettää se osoitteeseen tiedotus@setlementtiasunnot.fi
Jos tarinaasi liittyy valokuva tai piirros, lähetä se samassa viestissä muodossa jpg tai pdf.

Arvomme palkintoja osallistujien kesken. Mikäli haluat osallistua arvontaan, kirjoita tarinan loppuun nimi, osoite ja puhelinnumero.

Malmilla otetaan sähköauto yhteiskäyttöön – tule kokeilemaan 21.6!

Malmille sähköauto yhteiskäyttöön! Tule kokeilemaan helppokäyttöistä Nissan Leaf -sähköautoa 21.6. klo 16 Malmin Setlementtiasuntojen parkkipaikalle, Piilikuja 1-3.

 

Yhteiskäyttöinen sähköauto tarjoaa ympäristöystävällisemmän tavan autoilla ja on hyvä vaihtoehto omalle autolle. Malmin Setlementtiasuntojen ja lähialueen asukkaat saavat sähköauton yhteiskäyttöön. Auto ja sen latauspiste on Piilikuja 1-3 autokatoksessa. Yhteiskäyttöautolla halutaan helpottaa asukkaiden arkea sekä täydentää alueen julkisen liikenteen sekä palveluiden tarjontaa.

 

EkoRent antaa käyttöönottoperehdytyksen sekä käyttöohjeet auton käyttöön. Päivästä ja kellonajasta riippuen sähköauton käyttö maksaa vain 8-12 €/tunti ja esimerkiksi kesällä arkiaamuisin vain 5 €/tunti.

 

Yhteiskäyttöauto on tarkoitettu pääasiassa lyhyisiin ajoihin, joihin se soveltuu erinomaisesti. Autoa on helppo käyttää, ja se on äänetön ajaa. Käyttö on myös edullista, sillä sähköautosta ei tule muita kuluja kuin tuntihinta. Auto on vakuutettu.

 

http://ekorent.fi/

Kiltakartanon asukkaat tutustuivat PNT-sovellukseen

Kiltakartanossa asukkaat saivat kokeilla uutta PNT-sovellusta, kuinka varataan pesutupa tai saunavuoro mobiilisti.

 

Siirtymäajan kalenteri on vielä käytössä syyskuuhun asti, jonka jälkeen siirrytään sovellukseen kokonaan.
Samalla päivitettiin käyttöjärjestelmiä, opeteltiin sähköpostin ja internetin käyttöä.