Ajankohtaista

uutiset ja tapahtumat

Havukoskella alkaa työtä ja asumista yhdistävä kokeilu – hae mukaan!

Haemme 18-26-vuotiaita mukaan kokeiluumme Vantaan Havukoskella. Mukaan valittavat kaksi nuorta muuttavat kimppa-asuntoon ja tekevät töitä osa-aikaisesti muiden asukkaiden hyväksi. Lisäksi he pääsevät kehittämään kanssamme uudenlaista asumisen mallia. Asukkaiden kanssa tehdään erilliset vuokrasopimukset.

 

Työstä maksetaan palkkaa 300€ kuukaudessa (20 työtuntia). Työtehtävät suunnitellaan yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi tietotekninen apu, lastenhoito, tapahtumien järjestäminen tai vanhusten kanssa ulkoilu. Lopullinen sisältö muotoutuu kokeiluun valittavien nuorten kiinnostuksen sekä naapuruston tarpeiden mukaan.

 

Kokeilu tehdään yhteistyössä Setlementtiasunnot Oy:n, Oman muotoinen koti –hankkeen ja Homma himaan palvelun kesken. Mukaan valittavat pääsevät kehittämään uudenlaista asumista yhdessä intohimoisten toimijoiden kanssa.

 

HUOM! Hakuaika päättyy jo 21.8. ja muuttaa voi 1.9.2017 lähtien. Myös kaverukset voivat hakea. Asumisen ja työn yhdistävä kokeilu kestää 31.12.2017 saakka. Kokeilun jatkosta päätetään syksyn aikana. Asuminen on mahdollista kokeilun päättymisen jälkeenkin.

Samppalinnan asuntojen hakuaika lähenee

Turussa Samppalinnan Setlementtiasuntojen talo valmistuu helmikuussa 2018, hakuaika vuokrataloon alkaa 9.10.2017.

 

Tällä hetkellä pystytetään konehuoneen runkoa, asennetaan väliseiniä, käynnissä on myös sähkö- ja putkityöt, hissin ja parvekkeiden asennukset. Kohteeseen voi tutustua tarkemmin https://setlementtiasunnot.fi/…/samppalinnan-setlementtias…/ Hinnat vahvistuvat ennen hakuaikaa.

 

 

 

Uudet hallituksen asukasedustajat tapasivat Jätkäsaaressa

Setlementtiasunnot Oy:n ja Setlementtiasumisoikeus Oy:n vanhat ja uudet hallituksen asukasedustajat tapasivat Jätkäsaaren Setlementtiasunnoilla Ravintola Polussa ja vaihtoivat mukavissa tunnelmissa kokemuksia ja ajatuksia yhtiön edustajien kanssa.

 

Setlementtiasuntojen hallituksen asukasedustajia ovat Kari Vehmas Malmilta ja Maarit Eskola Alppikylästä. Setlementtiasumisoikeus Oy:n hallituksen asukasedustajana toimii Pirkko Perkiö Ormuslinnasta Helsingistä. Jukka Kuloahoa Havukoskelta ja Markku Granlundia Merikartanosta kiitämme arvokkaasta panoksesta hallitustyössä!

 

Kalliolan Setlementtitalo liputtaa sateenkaaren väreissä!

Kuva: Fanni Oksanen

Me, Kalliolan setlementtitalossa liputamme koko kesän sateenkaaren väreissä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien toteutumisen ja hyvinvoinnin puolesta.

 

Pride-viikon alkaessa on hyvä tunnistaa niitä esteitä ja asioita yhteiskunnassa, jotka estävät ihmisten yhdenvertaisuuden toteutumista. Asenteet ja lainsäädäntö vaikuttavat monin tavoin siihen kuinka seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus voi toteutua.

 

Ongelmien tunnistamisen ja muutoksen aikaansaamisen lisäksi on hyvä myös havaita myönteisiä muutoksia. Kun tunnistamme monet positiiviset muutokset niin ihmisten mielipiteissä kuin lainsäädännössä on mahdollista saada tukea ja uskoa asioiden edistymisen ja muuttamisen mahdollisuuteen.

 

Kalliolan setlementtitalossa liputamme koko kesän sateenkaaren väreissä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien toteutumisen ja hyvinvoinnin puolesta. Lippu hulmuaa yhdenvertaisuuden ja kaikkien tasavertaisen kohtelun merkiksi.

 

Pride-viikon kunniaksi teemme lupauksen: muutamme tämän syksyn aikana Kalliolan setlementtitalomme erikseen miehille ja naisille sukupuolitetut wc-tilat sukupuolineutraaleiksi. Muutoksella haluamme huomioida transsukupuoliset ja muunsukupuoliset kävijät.

 

Joukkoomme ovat tervetulleita kaikki seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta riippumatta. Jokainen voi olla mukana määrittelemättä itseään, ihmissuhteitaan tai perhettään, niin halutessaan.

 

Vaatii rohkeutta olla oma itsensä maailmassa, jossa joutuu kohtaamaan epäluuloa, syrjintää ja omien oikeuksien mitätöintiä. Myrskyjä riittää, mutta sitäkin enemmän sateenkaaria. Sillä rakkaus voittaa. Aina.

 

Ihanaa, vapauttavaa ja vaikuttavaa Pride-viikkoa kaikille!

Toivottavat Setlementtiliitto, Setlementtiasunnot, Viittakivi Oy ja Kalliolan setlementti

Malmilla yhteiskäyttöinen sähköauto otettu käyttöön!

Talon omalla aurinkosähköllä ladattava yhteiskäyttöauto otettiin käyttöön 21.6. Malmin Setlementtiasunnoilla.

 

Palvelu on sekä talon asukkaille että naapurustolle. Auton operaattorina ja palvelun tuottajana on EkoRent Oy. Sähköauto kiinnosti asukkaita ja naapureita, sateisesta ilmasta huolimatta asukkaita tuli paikalle Ormuslinnasta ja Pumpulilinnasta asti.

EkoRent antoi käyttöopastusta autoon ja asukkaat pääsivät myös itse ajamaan autolla ympäri Malmia. Auto todettiin helppokäyttöiseksi ja mukavaksi ajettavaksi. Käyttöönoton jälkeen innokkaat asukkaat siirtyivät Piilikujan asukastilaan keskustelemaan ja kahvittelemaan.

 

 

 

 

Pilvilinnassa keskustelua 100-asukastarinaa projektista!

Kuopion Pilvilinnassa asukkaat tulivat keskustemaan ja kuuntelemaan millaisia asukastarinoita toivotaan 100 asukastarinaa -projektissa.

 

Hyviä ajatuksia asumisesta ja elämisestä tuli jo paljon ja kirjallisia tuotoksia odotellaan syyskuun loppuun mennessä. Kiitokset innokkaasta osallistumisesta! Samalla keskusteltiin myös kiinteistöön liittyvistä asioista ja tarjolla oli juuri uunista tullutta lämmintä pullaa ja kahvia.

 

  

 

Suomalainen setlementtiliike juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan, asiaa juhlistetaan keräämällä tarinoita kaikenikäisten asukkaiden kotiin, asumiseen ja yhteisöllisyyteen liittyviä tarinoita. Niitä julkaistaan nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja tavoitteena on koota julkaisu setlementtiliikkeen kansainvälisille päiville, joita vietetään kesäkuussa 2018.

 

Lue lisää http://bit.ly/2sT98Nb

100 asukastarinaa, kerro meille tarinasi!

Suomalainen setlementtiliike juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan.

 

Asiaa juhlistetaan keräämällä 100 tarinaa kaikenikäisten asukkaiden kotiin, asumiseen ja yhteisöllisyyteen liittyviä tarinoita. Niitä julkaistaan nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja tavoitteena on koota julkaisu setlementtiliikkeen kansainvälisille päiville, joita vietetään kesäkuussa 2018.

Toivomme tarinoita kaikenikäisiltä, lapsilta, nuorilta, aikuisilta.

Tarinan ei tarvitse olla pitkä (max 2 kpl A4 liuskaa), se voi olla myös runo, aforismi, vain yksi lause, mielipide, piirustus tai valokuva.

Lähettämällä tarinasi annat samalla luvan sen julkaisuun. Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Tarinassa voi olla muutettu nimi.

 

Lähetä tarinasi, juttuvinkit ja mahdolliset valokuvat viimeistään 30.9. 

Paras tapa on kirjoittaa tarina tietokoneella ja lähettää se osoitteeseen tiedotus@setlementtiasunnot.fi
Jos tarinaasi liittyy valokuva tai piirros, lähetä se samassa viestissä muodossa jpg tai pdf.

Arvomme palkintoja osallistujien kesken. Mikäli haluat osallistua arvontaan, kirjoita tarinan loppuun nimi, osoite ja puhelinnumero.

Malmilla otetaan sähköauto yhteiskäyttöön – tule kokeilemaan 21.6!

Malmille sähköauto yhteiskäyttöön! Tule kokeilemaan helppokäyttöistä Nissan Leaf -sähköautoa 21.6. klo 16 Malmin Setlementtiasuntojen parkkipaikalle, Piilikuja 1-3.

 

Yhteiskäyttöinen sähköauto tarjoaa ympäristöystävällisemmän tavan autoilla ja on hyvä vaihtoehto omalle autolle. Malmin Setlementtiasuntojen ja lähialueen asukkaat saavat sähköauton yhteiskäyttöön. Auto ja sen latauspiste on Piilikuja 1-3 autokatoksessa. Yhteiskäyttöautolla halutaan helpottaa asukkaiden arkea sekä täydentää alueen julkisen liikenteen sekä palveluiden tarjontaa.

 

EkoRent antaa käyttöönottoperehdytyksen sekä käyttöohjeet auton käyttöön. Päivästä ja kellonajasta riippuen sähköauton käyttö maksaa vain 8-12 €/tunti ja esimerkiksi kesällä arkiaamuisin vain 5 €/tunti.

 

Yhteiskäyttöauto on tarkoitettu pääasiassa lyhyisiin ajoihin, joihin se soveltuu erinomaisesti. Autoa on helppo käyttää, ja se on äänetön ajaa. Käyttö on myös edullista, sillä sähköautosta ei tule muita kuluja kuin tuntihinta. Auto on vakuutettu.

 

http://ekorent.fi/