Asukkaat mukana pohtimassa tulevaisuuden Setlementtiasuntoja

Asukkaat mukana pohtimassa tulevaisuuden Setlementtiasuntoja

Setlementtiasunnoilla työstämme strategiaa ohjaamaan Setlementtiasuntojen ja Setlementtiasumisoikeus oy:n palvelujen kehittämistä tulevaisuudessa. Kesäkuussa asukkaamme pääsivät ääneen Unelmoidaan Tulevaisuuden asumista ja kakkukahvit -tapahtumissa. Asukkaat toivoivat esimerkiksi entistä enemmän mahdollisuuksia osallistua talojen suunnittelutyöhön, naapuriavun kehittämistä ja ekologisia, vehreitä asumisratkaisuja.

 

”Asuminen teillä on mukavaa. Tästä kiitos yhteisöllisyydelle, mukaville koordinaattoreille ja tapahtumille”.

 

Setlementtiasunnot on yhteiskunnallinen yritys, joka toiminnallaan edistää ihmisten mahdollisuuksia hyvään arkeen. Sloganimme ”yhteisöjen rakentaja” kuvaa juuri sitä. Taivalta on takana kohta 15 vuotta. Perusajatuksemme kantaa edelleen, ja on jopa entistä ajankohtaisempi. Mielestämme hyvä arki koostuu turvallisesta asumisesta ja osallisuudesta ympäröivään yhteisöön. Siitä, että on mahdollisuus tutustua naapureihin. Toimia ja vaikuttaa yhteisössä silloin kun niin haluamme.

 

Maailma ympärillämme muuttuu ja kehittyy. Haluamme vastata nykyisten ja tulevien asukkaidemme tarpeisiin myös nyt ja tulevaisuudessa. Siksi olemme käynnistäneet strategiatyön. Asukkaidemme arjen kokemus asumisesta on meille tärkeää. Kesäkuussa järjestettiinkin asukkaillemme kaksi työpajaa, joissa pohdimme yhdessä tulevaisuuden Setlementtiasuntoja. Asukkaat toivoivat esimerkiksi entistä enemmän mahdollisuuksia osallistua talojen suunnittelutyöhön, naapuriavun kehittämistä ja ekologisia, vehreitä asumisratkaisuja. Myös nykyisistä palveluista, kuten yhteisökoordinaattoreista, saatiin paljon positiivista palautetta ja kehittämisehdotuksia. Tulemmekin ottamaan palautteet huomioon myös olemassa olevien palvelujen parantamisessa. Lämmin kiitos kaikille asukkaillemme ja teille strategiatyöhön osallistuneille.

 

Setlementtiasuntojen ja Setlementtiasumisoikeus oy:n asukkaat voivat tutustua yhteenvetoon PNT asukassovelluksen dokumenttipankissa kohdassa ”asukasvaikuttaminen”. Sovellukseen on tulossa heinäkuussa myös kysely, jossa voi ottaa osaa strategiatyöhön. Strategia valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä ja sen etenemisestä tiedotetaan asukkaita sovelluksen kautta.

 

Lisätietoja promoottori Pihla Ruuskanen, pihla.ruuskanen (at) setlementtiasunnot.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.