Kielet/Languages

 

Asumiskoordinaattori

Asumiskoordinaattori on mukana talon arjessa ja juhlassa. Koordinaattori on tavattavissa asukastilan yhteydessä ilmoitettuina palveluaikoina.

Setlementtiasunnoilla asukkaita palvelee moniammatillinen liikkuva tiimi, jonka tehtäviin kuuluvat:

  • Yhteisöllisyyden ja turvallisuuden vahvistaminen taloilla
  • Asumisneuvonta, jonka tavoitteena ennaltaehkäistä asumiseen liittyviä ongelmia esim. ilkivalta, muita asiakkaita häiritsevä elämä: toiminnalla pyritään estämään vuokrarästejä ja -tappioita sekä häätöjä
  • Ongelmien ilmetessä tekee yhteistyötä asiasta vastaavan virkamiehen kanssa
  • Kokeilujen ja hankkeiden koordinointi taloissa

Asumiskoordinaattorit ovat tavoitettavissa asukassovelluksella ja puhelimitse, lisäksi he ovat läsnä taloilla säännöllisesti ja voit tarvittaessa varata henkilökohtaisen ajan.

Ota yhteyttä!
Asumiskoordinaattori

Uudelle asukkaalle

Asumiskoordinaattori järjestää asuntojen esittelyt. Asunnon vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa talolla asumiskoordinaattorin kanssa tai Setlementtiasuntojen toimistolla. Asumiskoordinaattori luovuttaa asunnon avaimet sekä esittelee asukkaalle talon tilat (kuten asukastila, kuntosali, harrastehuone, saunat, pesula, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto, jätehuolto ja kierrätys, piha, autopaikat) ja yhteisöllisen toiminnan periaatteet.

Nykyiselle asukkaalle

Asumiskoordinaattorin tehtävänä on turvata hyvän ja yhteisöllisen asumisen edellytykset taloilla. Häneltä asukas voi pyytää neuvoja tilojen varaamiseen Kerro-asukassovelluksen avulla. Häneen voi olla yhteydessä, mikäli talolla on asumishäiriöitä. Asumiskoordinaattori myös itse seuraa mahdollisia asumishäiriöitä ja niihin puututaan Setlementtiasuntojen toimintamallin mukaisesti. Asumiskoordinaattori osallistuu myös vuokrien ja vastikkeiden maksuliikenteen seurantaan ja ottaa tarpeen mukaan yhteyttä asukkaisiin ongelmatilanteissa.

Palvelut kiinteistössä

Asuntojen ja talojen vikailmoitukset ilmoitetaan suoraan huoltoyhtiölle. Asumiskoordinaattoritiimi pitää osaltaan huolta siitä, että kiinteistöt pysyvät hyvässä kunnossa. Asumiskoordinaattori tekee yhteistyötä huollon ja kiinteistöpäällikön kanssa.

Asukasdemokratiaa

Setlementtiasunnot noudattaa yhteishallintolain mukaista asukasdemokratiaa. Asumiskoordinaattori tukee ja avustaa uutta taloyhteisöä, jotta taloon muodostuu oma asukastoimikunta. Asukastoimikunta osallistuu mm. talokohtaisen budjetin laatimiseen ja päättää myös taloyhteisön toimintaan liittyvistä hankinnoista. Lue lisää asukasvaikuttamisesta ja asukasdemokratiaohjeestamme täältä.

Ara (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) on julkaissut oppaan asukasdemokratiasta. Oppaan löydät täältä.

Kerhotoiminta, tapahtumat ja talkoot

Setlementtiasuntojen toimintaan oleellisena osana kuuluvat asukaslähtöiset tapahtumat, kerhot ja muu toiminta. Asumiskoordinaattori avustaa asukaslähtöisen toiminnan käynnistymistä. Tapahtumat ja kerhot voivat olla joko talokohtaisia, lähialueen tai kaikkia yhtiön taloja koskevia. Asumiskoordinaattori ja asiakaspalvelu voi osallistua tapahtumista ja kerhoista tiedottamiseen. Huom! Setlementtiasuntojen tapahtuma- ja kerhotoiminta on aina asukasvetoista – toiminta perustuu asukkaiden omaehtoisuuteen.

”Parivuotias saa turvallisesti leikkiä tuolla pihassa. Meillä on pergola siinä missä yleensä jätehuone, meillä ei jäteautot pörrää.”