Asumisoikeusasuminen

KAS asunnot on ostanut Setlementtiasuntojen asumisoikeusasunnot

 

KAS asunnot Oy ja Setlementtiasunnot Oy ovat 15.10.2019 tehneet kaupan Setlementtiasumisoikeus Oy:n kaikista osakkeista. Ne siirtyvät KAS asuntojen omistukseen 31.12.2019.

 

Kaupan kohteena on yhteensä 405 asuntoa Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Kuopiossa, Vantaalla. Kauppa ei vaikuta asukkaisiin vaan asuminen jatkuu ennallaan.

 

Asiakaspalvelu ja hakemispalvelut jatkuvat Setlementtiasunnoilla vuoden 2019 asti.

Asumisoikeus 55+ asunnon hakeminen

 

 

Asumisoikeusasuntojamme voi hakea, kun on täyttänyt 55 vuotta. Asumisoikeussopimus tehdään 55 vuotta täyttäneen tai täyttäneiden kanssa. Asunnossa voi asua hänen/heidän lisäksi myös nuorempia perheenjäseniä.

Hakuprosessi on kaksiosainen.

1. Järjestysnumero

Ensin haetaan asumisoikeus­järjestys­numero. Numeron saa sen kaupungin asuntotoimistosta, jonka alueelta asuntoa haetaan. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Hyvinkään alueella numeron saa samasta paikasta. Järjestysnumero on henkilökohtainen ja se kannattaa hakea tulevaisuuden varalle, vaikka juuri nyt ei asunnontarvetta olekaan.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Hyvinkää

hae asumisoikeusjärjestysnumero

puh. 09 3101 3032

 

Kuopio

hae asumisoikeusjärjestysnumero

puh. 044 718 5053

2. Hakemus

Täytetään Setlementtiasumisoikeus Oy:n asuntohakemus tiettyyn taloon tai taloihin. Hakemusta ei voi jättää ilman asumisoikeusjärjestysnumeroa.

Paperisen lomakkeen voi pyytää info {ät} setlementtiasunnot.fi tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 010 837 5300 ja se tulee täytettynä postittaa osoitteeseen:

 

Setlementtiasumisoikeus Oy

Sturenkatu 11 B

00510 Helsinki

 

 

Hakemus on voimassa vuoden ja sen voi uusia lähettämällä uuden hakemuksen. Hakemuksen vanhenemisesta ei ilmoiteta hakijalle. Jos haluatte tehdä muutoksia, täyttäkää uusi hakemus, joka korvaa aikaisemman hakemuksen. Jos haluatte poistaa hakemuksen, voitte ilmoittaa siitä joko sähköpostilla info {ät} setlementtiasunnot.fi tai asiakaspalveluumme 010 837 5300.

Vapautuvat 55+ asumisoikeusasunnot

 

Vapautuvia asumisoikeusasuntoja tarjotaan ilman erillistä hakuaikaa jatkuvana hakuna. Lähetämme tarjouksia hakemuksen jättäneille järjestysnumeron mukaisesti. Tarjoukset lähetetään useammalle hakijalle sähköpostilla tai kirjeellä. Asuntoon pääsee tutustumaan tarjouksessa olevana näyttöaikana.

Kuka asunnon saa?

 

Asumisoikeuden saa kaupungin vahvistama hakija, joka on hyväksynyt vastaanottamaan tarjotun asunnon ja jolla on tarjouskierroksen pienin käyttämätön järjestysnumero.

 

Yli 55-vuotiaisiin ei sovelleta tulo- eikä varallisuusrajoja.