Kielet/Languages

 

Building:

Borgströminmäen Setlementtiasunnot

Yhteisöllinen setlementtitalo

Koirasaarentie 19,
00590 Helsinki

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2018
Asuntoja: 108
1h (28-41,5 m2): 34
2h (34,5-53 m2): 59
3h (58-68 m2): 12
5h (99 m2): 3
Keskimääräinen neliövuokra: 16,73

Talon palvelut

Asukassovellus
Asukastila
Asukastoiminta
Internet
Sauna
Talopesula

Helsingin Laajasalon Kruunuvuorenrantaan, Borgströminmäkeen valmistui marraskuussa 2018 kuusikerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 108 asuntoa, joista 20 asuntoa on kehitysvammaisille.

Ympäristö

Kruunuvuorenranta sijaitsee Laajasalon lounaisosassa entisen öljysataman alueella. Merellisestä Kruunuvuorenrannasta näkee monille Helsingin saarille, esimerkiksi Katajanokalle, Korkeasaareen ja Suomenlinnaan.

Laajasalossa on laajoja, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita puistoalueita, ja lähistöllä on neljä erilaista luonnonsuojelualuetta ja kaksi merkittyä luontopolkua. Alueella on useita uimarantoja, ja sinne valmistuu kokonaan uusi uimaranta noin vuonna 2025.

Laajasalossa alakoulu ja yläkoulu sijoittuvat lähelle liikuntapaikkoja ja merenrannan kävelyreittejä. Alueella on suomen- ja ruotsinkielisiä alakouluja ja päiväkoteja. Laajasalolaisilla on myös oma terveysasema.

Laajasalossa on hyvä julkinen liikenne. Alue aiotaan liittää vastapäiseen kantakaupunkiin raitiovaunuliikenteellä lähivuosina valmistuvien Kruunusiltojen kautta.

Alueen rakentaminen on vielä kesken, ja rakennustöistä saattaa aiheutua häiriöitä asukkaille.

Varustelu

Borgströminmäen Setlementtiasunnot muodostuu kahdesta rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhteistilojen kautta. Molemmissa taloissa on oma hissi. Yhteistiloissa on tilaa asukkaiden yhteiselle toiminnalle. Talotekniikassa on panostettu maalämpöön ja aurinkosähköön. Rakennuksen lämmitysenergia otetaan tontilla olevista 14 maalämpökaivosta. Maalämpö pumpataan neljällä pumpulla rakennuksen lattialämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen.

Asunnoissa on huoneistokohtainen vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäaikaan ilmanvaihdon kautta toimiva viilennys. Rakennuksen katolla olevat aurinkosähköpaneelit tuottavat osan maalämpöjärjestelmän tarvitsemasta sähköstä. Kesäaikana aurinkosähköllä voidaan tuottaa myös lämmin käyttövesi ja maalämpökaivoja voidaan ladata rakennusta jäähdyttämällä.

Asuntojen parvekkeet on lasitettu. Lemmikit ovat sallittuja. Talo on savuton eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. 

Yhteistilat

Yhteiset tilat ovat pääosin talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Saunaosastot sijaitsevat ensimmäisessä ja kuudennessa kerroksessa.

Lue lisää palveluista
Vuokra-asunnon hakeminen
Go and accept statistics cookies in order to see the location on a map provided by Google.

”Jos tarvitsee johonkin hommaan kavereita niin niitä löytyy.”