Kielet/Languages

 

Building:

Penttilänrannan
Setlementtiasunnot

Penttilänrannan Monisukupolvikortteli
Penttilänrannan Monisukupolvikortteli Katso video YouTubessa kuvaa klikkaamalla.
Huom. Samalla hyväksyt YouTuben/Googlen käyttöehdot.

Kutterikuja 2–4,
80220 Joensuu

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2018
Asuntoja: 104
1h (28,5–35,5 m2): 21
2h (40–50 m2): 63
3h (49,5–61,5 m2): 20
Keskimääräinen neliövuokra: 15,52 €

Talon palvelut

Asukassovellus
Asukastila
Asukastoiminta
Internet
Kaupunkiviljely
Kuntosali
Sauna
Talopesula

Lisätietoja

Lataa taloesite

Joensuun Penttilänrantaan valmistui kesä-heinäkuussa 2018 yhteisöllinen Monisukupolvikortteli. Tontilla on kuusi taloa, joista Setlementtiasunnot omistaa neljä ja Joensuun Kodit kaksi. Vuokra-asuntoja on koko korttelissa 156, joista 104 vuokraa Setlementtiasunnot. 

Penttilänrannan asunnot on tarkoitettu kaikenikäisille asukkaille, nuorille, lapsiperheille, työssäkäyville sekä eläkeikäisille. Monisukupolvikorttelissa sukupolvet kohtaavat! Tutustu alueeseen ja katso tarkemmat reittiohjeet Joensuun reittioppaasta

Korttelissa on 20 asuntoa lievästi kehitysvammaisille, jotka saavat itsenäiseen asumiseensa tukea. Erityisasuntojen asukkaaksi hakeminen tapahtuu Siunsoten vammaispalvelun kautta. 

Asunnot ovat saunattomia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Yksiöt ovat kooltaan 28,5 m2 – 35,5 m2, kaksiot 40 m2 – 50 m2 ja kolmiot 49,5 m2 – 61,5 m2. 

Ympäristö 

Joensuun Penttilänranta on paitsi moderni ja yhteisöllinen asuinalue, myös merkittävä taidehanke; noin prosentti rakentamiskustannuksista käytetään taiteeseen. 

Asuinympäristönä Penttilänranta on viihtyisä, nykyaikainen, turvallinen ja yhteisöllisyyttä tukeva. Penttilänrannan sijainti Joensuun keskustan vieressä takaa sen, että kaikki kaupungin palvelut ovat lähellä. 

Alueella on keskitytty erityisesti kevyen liikenteen yhteyksien sujuvuuteen ja laadukkaaseen toteutukseen. 

Alueen rakentaminen on vielä kesken, ja rakennustöistä saattaa aiheutua häiriöitä asukkaille. 

Varustelu 

Kaikki huoneistot on suunniteltu esteettömiksi ja asuntojen parvekkeet on lasitettu. Talossa on myös ulkoiluvälinevarasto, talosaunaosasto sekä asuntokohtaiset varastokomerot. 74 autopaikkaa sijaitsee autotallissa, -katoksessa ja pihapaikkoina. Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden materiaalikuvaukset löytyvät rakennustapaselosteesta. Lisä- ja muutostöitä ei ole mahdollista tehdä. 

Lemmikit ovat sallittuja. Talot ovat savuttomia eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella. 

Vuokraan sisältyy taloyhtiölaajakaista: DNA Netti perusnopeus 50 M.

Yhteistilat 

Talossa 2B ja 6A on kattosaunat ja talossa 4B kuntosali. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Talossa on myös kuntosali ja pihalla viljelylaatikoita. 

Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. 

Go and accept statistics cookies in order to see the location on a map provided by Google.

”Tapahtumat ovat yksinkertaisia – pääosin ne liittyvät ruokaan.”