Kielet/Languages

 

Invalidisäätiön Ammattiopisto Live ja Setlementtiasunnot yhteistyöhön!

Kerrostalo ja vihreä piha-alue

Liven opiskelijat aloittavat opettajiensa ohjauksessa Setlementtiasuntojen pääkaupunkiseudun asuintaloissa kiinteistöhuollon ja siivouksen harjoittelun sekä tekevät näyttöjä. Opiskelijoille tarjotaan näin monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia ja sitä kautta myös työllistymismahdollisuuksia. Tavoitteena on opiskelijoiden läsnäololla luoda turvallisuuden ja välittämisen tunnetta Setlementtiasuntojen asukkaille sekä parantaa osaltaan kiinteistöhuollon ja siivouksen tasoa. 

”Uskon että tästä alkaa nyt kiinnostava, molempia osapuolia ja asukkaitamme hyödyttävä monipuolinen yhteistyö”, iloitsee Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilainen.

Yhteistyön voimaan uskoo myös Liven kiinteistönhuollon opettaja Petri Seppänen.

”Setlementtiasuntojen kanssa tehtävällä yhteistyöllä pystymme luomaan tutkinnon perusteiden mukaisia oppimispolkuja aitoihin työympäristöihin myös niille opiskelijoille, jotka eivät vielä pysty tai muuten kykene menemään itsenäisesti koulutussopimusjaksolle. Setlementtiasuntojen kiinteistönhoitajat ovat myös vahvasti sitoutuneet yhteistyöhön ja tämä mahdollistaa mm. näyttöjen tekemisen aidossa työympäristössä”, Seppänen kiittelee.  

Liven opiskelijat pääsevät tekemään hyvin monipuolisesti kiinteistöjen sisä- ja ulkotöitä, mikä on Seppäsen mukaan ainutlaatuista. Setlementtiasuntojen kohteissa Liven opiskelijoiden laajaan tehtävärepertuaariin mahtuu mm. ovien lukkojen ja saranoiden voitelua, ovipumppujen säätöä, yleisten tilojen lamppujen ja kupujen vaihtoa, nimitaulujen ja pelastusopasteiden hoitamista, tiedotteiden jakamista, tukkeutuneiden hajulukkojen avausta, sadevesi- ja kattokaivojen tarkastusta sekä erilaisia kiinteistönhoitajan kauden mukaisia ulkotöitä, kuten lumitöitä, hiekotusta ja lehtienpoistoa.

Liveläiset työskentelevät Setlementtiasuntojen kohteissa parina päivänä viikossa. Liven henkilökunta on paikalla opiskelijoiden apuna ja tukena. ”Tärkeätä on tietenkin yhteistyö Setlementtiasuntojen kiinteistönhoitajien kanssa. Heidän kanssaan sovimme talokohtaisesti, mitkä ovat meidän työtehtäviämme kunakin kautena ja päivänä. Yhteistyö antaa myös mahdollisuuden lisätä tulevaisuudessa työkohteiden määrää meidän voimavarojemme mukaan”, Seppänen kertoo.