Kielet/Languages

 

Jousenpuistoon joulukuussa valmistuvien kotien haku alkaa

Espoon Jousenpuistoon aivan Urheilupuiston metroaseman lähelle valmistuu joulukuussa 2021 kuusikerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 73 asuntoa, joista 15 asuntoa on erityisryhmille. Asuntohaku alkaa syyskuun alussa 2021. 

Jousenpuiston Setlementtiasuntojen (Jousenpuistonkatu 9, 02200 Espoo) rakennuksessa  on 4-6 kerrosta. Asuntoja on 73 kpl. Suurimmassa osassa asuntoja on ranskalainen parveke, isommissa asunnoissa parveke. Asuntoon kuuluu lämmin irtaimistovarasto maantasokerroksessa, josta löytyvät myös varastot polkupyörille ja muille ulkoiluvälineille sekä lastenvaunuille ja apuvälineille.

Asunnoissa on lämmöntalteenotolla varustettu koneellinen tulo/poistoilmanvaihto.

Pihalla on suojainen oleskelupaikka ja leikkipaikka. Maantasopihan lisäksi talossa on laaja kattoterassi, jossa on oleskelupaikka ja viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. Kattoterassille on istutettu myös puita ja niittyviherkatto.

Kiinteistön pysäköintipaikat ovat Jousenpuiston Pysäköinnin parkkihallissa. Asuinrakennuksen tontilla on esteetön saattoliikenteen paikka.

Rakennus on toteutettu Rakennustietosäätiön RTS-ympäristöluokitusjärjestelmän kriteerien mukaisesti. Erityistä huomiota on kiinnitetty runsaaseen viherrakenteeseen, joka tukee mm. hulevesien puhdistumista, hiilensidontaa ja elinympäristöjen monimuotoisuutta. Vesikatolla on varaus aurinkopaneeleille.

Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. 

Yhteiset tilat ovat pääosin talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Asukastilassa on myös toisen kerroksen parvi sekä co-working -tila työntekoon ja opiskeluun.

Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet.

Kerroksissa 3 ja 4 sijaitsevat yhteisparvekkeet. Kerroksessa 5 on asukkaiden yhteinen kattopuutarha ja kerroksessa 6 kaksi saunaa vilvoitteluparvekkeineen.


Setlementtiasunnoilla asukkaita palvelee asumiskoordinaattori. Asumiskoordinaattorit ovat asumiseen liittyvissä asioissa asukkaiden tukena sekä luomassa edellytyksiä yhteisöllisyydelle. Heidät tavoittaa joko talokäynneiltä, puhelimitse tai sähköisesti.


Jousenpuisto on uusi naapurusto Espoon Tapiolan kupeessa. Jousenpuiston alueelta löytyy mm. ruokakauppa, päiväkoti ja ala-aste sekä monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Tapiolan laajat palvelut, mm. ostoskeskus ja terveysasema ovat vain 2 kilometrin tai kahden minuutin metromatkan päässä. Urheilupuiston metroasema on vain 150 metrin päässä ja Koivu-Mankkaan tieltä ja Merituulentieltä kulkee lukuisia bussilinjoja.

Uudiskohteen asukasvalinta tehdään kaikkien asuntohakemusten joukosta. ARA-vuokratalon asukasvalinnat tehdään lakisääteisten asukasvalintaohjeisen mukaan. Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan, joihin vaikuttavat hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Emme pysty tiedottamaan valinnoista kaikille asuntoa hakeneille, vaan olemme yhteydessä niihin hakijoihin, joille voimme tarjota asuntoa. Hakijan yhteydenotoilla ei ole vaikutusta asukasvalintaan.

Kun uudiskohteen asukasvalinta on tehty, vapaat asunnot ovat jatkuvassa haussa.