Kaupunkielämää 2018 Jätkäsaaressa

Kaupunkielämää 2018 Jätkäsaaressa

Setlementtiasunnot ja Sukupolvienkortteli on 1.–9.9.2018 mukana Suomen Asuntomessujen ja Helsingin kaupungin yhteistyössä  järjestämässä uudenlaisessa kaupunkitapahtumassa, joka nostaa esiin kaupunkiasumisen uusia innovaatioita ja näyttää asumisen arkea ja juhlaa jätkäsaarelaisten näkökulmasta. Asuntomessutapahtuma Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumassa keskustellaan tulevaisuuden kaupunkiasumisesta ja sen aikana vierailija voi kurkistaa jätkäsaarelaisten elämään – taloyhteisöjen yhteistiloihin ja kattosaunoihin, kortteleihin, pihoihin ja puistoihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

 

 

Ohjelma Sukupolvienkorttelissa:

 

1.-2.9. ja 5.-9.9. klo 11.00-20.00            Esittelyteltta sisäpihalla

1.-9.9. klo 13.00 klo 16.00 ja klo 18.00         Esittelykierrokset korttelissa

Ma 3.9. klo 18.30-20.00          Lempeää hathajoogaa Hoasin akvaariossa

Tervetuloa joogaamaan Hoasin akvaarioon! Luvassa kehoa avaavia lempeitä ja virtaavia vesimäisiä liikesarjoja. Sopii niin aloittelijoille kuin pidempäänkin  jooganneille. Ikäraja tunnille on 15 vuotta. Ohjaajana toimii Aino Yrjänä

Ke 5.9. klo 19.00                       Bingoa asukastilassa, osallistumismaksu 2€

Leikkimielistä bingoa vaakarivejä metsästämällä!

La 8.9. klo 11.00-15.00            Kirpputori sisäpihalla

Korttelin asukkaat laittavat kirpputorin korttelin tiloihin, tervetuloa tekemään löytöjä!

La 8.9. klo 15.00                       Improvisaatioteatteri Liiga esiintyy Sukupolvienkorttelin Stagella! Vapaaehtoinen maksu esiintyjille.

Su 9.9. klo 14.00                        Rockhubs: Open House Sukupolvienkorttelin Stagella

 

KORTTELIN ESITTELYKIERROS

Esittelykierroksella pääset kuulemaan Sukupolvienkorttelin tarinasta ja sen toiminnasta. Tutustumme asukkaiden yhteistiloihin ja korttelin arkkitehtuuriin. Lisäksi pääsemme käymään  kahdessa Setlementtiasuntojen asunnossa. Esittelyt klo 13.00 klo 16.00 ja klo 18.00. Aloitus sisäpihan teltalta.

RAVINTOLA POLKU

Ravintola Polku on tapahtuman aikaan avoinna arkisin klo 8-15 ja viikonloppuna 1. – 2.9.  klo 11-15. Arkisin tarjolla lounasta klo 10.30-14.00. Viikonloppuna 1.-2.9. Ravintola Polku loihtii runsaan brunssin. Kattausajat ovat klo 11.00 ja 13.00. Brunssin hinta on alle 12-vuotiaille 10€/hlö ja aikuisille 20€/hlö. Teethän brunssille pöytävarauksen sähköpostitse: info@ravintolapolku.fi.

VALIDIA

Myös Jätkäsaaren Validia-asuminen on mukana tapahtumassa ja esittelyteltalla! Pääset tutustumaan asuntoon, joka on suunniteltu liikuntarajoitteisen tarpeita ajatellen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus kokeilla pyörätuolia  ja muita apuvälineitä.

Esittelykierrokset asuntoon A66 ovat arkisin klo. 13.30 ja 1.9. sekä 8.9. lauantaina klo.13:30-15:30.

ROCKHUBS

RockHubs on esteetöntä ja saavutettavaa musiikinopetusta tarjoava palvelu. Autamme yhteisöjä edistämään yhteisöllisyyden tunnetta musiikinoppimisen avulla. Rockhubs on toiminut Sukupolvienkorttelissa syksystä 2017 alkaen asukkaiden kanssa ja on laajentamassa toimintaa Jätkäsaaressa.

 

TAIDENÄYTTELY RAVINTOLA POLUSSA

Jätkäsaaren Setlementtiasumisoikeus-  talossa toimivan seniorikuvataideryhmän näyttely. Ryhmän tarkoituksena on kuvataiteen ja kulttuurin keinoin itsensä kehittäminen, sekä edesauttaa senioreiden mielenterveyttä, itsetuntoa ja vireyttä vahvistavasti. Taide antaa myös uusia näkökulmia itsen ja maailman jäsentämiseen, ja humanistisen maailmankuvan laajentumiseen. Ryhmä valmistelee tällä hetkellä Suomen Kulttuurirahaston apurahan turvin Berliinissä pidettävää näyttelyä.

 

Ryhmän jäsenet ovat Juha Larpo, Soili Herrala, Ninja Schröder, Anja Kälviäinen ja Kristiina Hämäläinen- Brück. Ryhmää ohjaa kuvataideterapeutti/psyk oterapeutti Eila Lindfors

 

 

Länsisatamankatu 34 Setlementtiasunnot / Sukupolvien Kortteli

Rakennusvuosi: 2015-2017

Rakennuttaja: Setlementtiasunnot Oy, Asuntosäätiö, HOAS

Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy

Asukkaiden määrä: korttelissa n. 400

 

Suomen ensimmäisessä ylisukupolvisessa korttelissa toteutuu uudenlainen kaupunkiasumisen muoto, joka yhdistää opiskelijat, lapsiperheet ja seniorit. Korttelin asukkaiden erityisenä ylpeyden aiheena ovat yhteinen piha ja monipuoliset yhteistilat – talosta löytyy niin olohuone, kuntosali, musiikkihuone, nikkarointiverstas, kattoterassisaunat kuin amfiteatterikin. Palvelut löytyvät korttelia yhdistävän käytävän varrelta, jossa asukkaat kohtaavat toisiaan päivittäin.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.