Kielet/Languages

 

Kontulan Setlementtiasuntojen opiskelija-asunnot valmistuneet


Helsingin Kontulaan, Kontulantie 16, valmistui helmikuussa 2023 opiskelijavuokratalo. Talossa on yhteensä 121 asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä.

27,5–31,5 neliön yksiössä on ranskalainen parveke. Lisäksi talossa on kaksioita (38,5–43,5 m2) ja parvekkeellisia kolmioita (59 m2). 7-kerroksisessa yksirappuisessa talossa on myös hyvät asukastilat ja ylimmän kerroksen talosauna vilvoitteluparvekkeineen.

Opiskelijatalon suunnittelussa on kuunneltu opiskelijoiden tarpeita. Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijat olivat alusta lähtien mukana suunnittelussa. Näin asuntoihin, yhteistiloihin ja niiden varusteluihin saatiin mukaan opiskelijoiden näkökulmasta toimivia ratkaisuja.

Metroaseman vieressä

Kontulan Setlementtiasunnot sijaitsee aivan Kontulan keskuksen ja metroaseman vieressä, josta on vain viiden minuutin matka (yksi metron pysäkkiväli) Metropolian Myllypuron kampukselle. Myllypuron kampus on noin 6 000 opiskelijan ja 500 työntekijän uusi keskittymä. Kontulan talon asukkaat pääsevät myös muille pääkaupunkiseudun kampuksille kätevästi metrolla.

Kontulan Setlementtiasunnoista löytyy sopiva asunto niin yksinasuvalle kuin perheellisellekin opiskelijalle. Vuokra-asuntoja on monen kokoisia yksiöistä perheasuntoihin. Asukkaille on tarjolla monipuoliset yhteistilat talon ensimmäisessä kerroksessa. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on asukastila keittiöineen, jossa naapurit kohtaavat luontevasti toisiaan. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa televisiota tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteiskeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Pohjakerroksessa on myös opiskelu- ja pelitilaksi käytettävissä olevat yhteistilat.

Vuokraan sisältyy mahdollisuus talopesulan käyttöön. Pesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Talon ylimmässä kerroksessa on sauna vilvoittelutiloineen. Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista.

Setlementtiasunnoilla asukkaita palvelee asumiskoordinaattori. Asumiskoordinaattorit ovat asumiseen liittyvissä asioissa asukkaiden tukena sekä luomassa edellytyksiä yhteisöllisyydelle. Heidät tavoittaa joko talokäynneiltä, puhelimitse tai sähköisesti.

Kontulassa runsaasti palveluja

Kontula on itäisessä Helsingissä sijaitseva kaupunginosa. Se on rakennettu pääosin 1960- ja 1970-luvuilla, mutta erityisesti keskusta-alueelle on valmistunut 2020-luvulla useita uudiskohteita.

Kontulan laajat palvelut, mm. ostoskeskus kauppoineen ja ravintoloineen, kirjasto, terveysasema ja urheilu- ja uimahalli, ovat aivan kivenheiton päässä talostamme. Myös Myllypuron Liikuntamylly ja Myllypuron ja Kontulan liikuntapuisto ovat lähellä. Itäkeskuksen palvelut ja kauppakeskus Itis ovat kahden metropysäkin päässä.

Alueella on hyvä julkinen liikenne. Metropysäkille on vain parin minuutin kävelymatka ja Kontulantietä kulkee myös runkolinja 560.

Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan

Asukasvalinta tehdään kaikkien opiskelija-asuntohakemusten joukosta. Asunnot ovat opiskelija-asuntoja, joten vähintään yhden vuokralaisen on oltava tutkinto-opiskelija. Oikeus asuntoon tarkistetaan vuosittain.

ARA-vuokratalon asukasvalinnat tehdään lakisääteisten asukasvalintaohjeisen mukaan. Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan, joihin vaikuttavat hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Emme pysty tiedottamaan valinnoista kaikille asuntoa hakeneille, vaan olemme yhteydessä niihin hakijoihin, joille voimme tarjota asuntoa. Hakijan yhteydenotoilla ei ole vaikutusta asukasvalintaan.

Setlementtiasunnot on kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen omistaja ja rakennuttaja. Setlementtiasunnot Oy on vuonna 2000 perustettu yhteisöjen rakentaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja yhteiskunnallisesti kestävän asumisen tuottaja. Tällä hetkellä vuokrataloja on 21 ja asukkaita noin 2000 seitsemässä eri kaupungissa.