Kielet/Languages

 

Mai Myllyneva on uusi vuokraneuvottelijamme

Mai Myllyneva on aloittanut toukokuun puolivälissä työt Setlementtiasuntojen vuokraneuvottelijana.

– Jos olet lähettänyt asuntohakemuksen meille, niin olen ensimmäinen henkilö, joka ottaa sinuun yhteyttä. Että hei, meillä olisi tarjota sinulle asunto, Mai kertoo.

– Olen myös ehkäpä ensimmäinen, kenet tuleva asukas kohtaa pääkaupunkiseudun asuntonäytössä kasvotusten.

Kaikkineen Main tehtäviin kuuluu asuntohakemuksien läpikäynti, asukasvalinnat ARA-kriteerien mukaan ja asuntojen tarjoaminen valituille.

– Sovin myös asuntonäytöt ja teen vuokrasopimuksia sekä luovutan uusille asukkaille avaimia, hän kertoo.

Mai valmistui tradenomiksi vuonna 2019. Hän työskenteli korona-aikana Työllisyysrahastolla palveluasiantuntijana ja hoiti muun muassa aikuiskoulutustukia. Setlementtiasunnoille hän tuli hotelliketju Primehotelsilta, jossa toimi myyntikoordinaattorina.

Koti on rauhoittumispaikka

– Olen tosi innostunut tästä työstäni. On ollut helppo aloittaa, kun kaikki työkaverit ovat niin mukavia ja vastaanottavia, Mai kertoo.

Uusi työ on hänelle onnen omiaan, sillä häntä kiinnostavat niin asunnot ja asuminen, ihmisten kodit kuin asuinalueet.

– Koen, että koti on tärkeä asia. Se on turvapaikka, jossa suurin osa ihmisistä viettää eniten aikaa. Rauhoittumispaikka. On ihanaa, että voi tarjota ihmisille sen.

– Tykkään myös siitä, että tämä on merkityksellistä työtä. Että voin auttaa ihmisiä löytämään kodin, välillä vaikeissakin elämätilanteissa. Ja näen sen ilon, mitä kodin saaminen heille tuo. Se on antoisaa. Ja tykkään myös olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Mai asuu itse Helsingin keskustan tuntumassa, Kampissa.

– Pidän vanhoista, kauniista taloista, hän hymyilee.

Mitä hän aikoo sitten tehdä kesällä?

– Minulla ei ole mitään ihmeellisiä kesäsuunnitelmia. Aion nauttia Suomen kesästä ja säistä, ehkä tehdä joitain pieniä viikonloppumatkoja Suomessa ja nähdä kavereita, hän sanoo.