Kielet/Languages

 

Osallistumme Tulevaisuuden senioriasuminen -hankkeeseen

Olemme mukana juuri käynnistyneessä Tulevaisuuden senioriasuminen -hankkeessa. Hanke edistää ikäystävällistä asumista, yhteisöllisiä ratkaisuja ja mahdollisimman pitkän itsenäisen asumisen malleja.

– Meistä on erittäin tarpeellista ryhtyä nyt suunnittelemaan, miten vastaamme tulevaisuudessa ikääntyneiden asumiseen liittyviin vaatimuksiin, kiinteistöjohtaja Eemeli Lönnqvist Setlementtiasunnoista sanoo.

Hankkeen tarkoitus on kehittää yhdessä uusia malleja senioriasumisen asuntotuotantoon. Kokonaisuudessa ovat Setlementtiasuntojen lisäksi mukana Tampereen yliopisto, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, ympäristöministeriö sekä iso joukko senioriasumisen keskeisiä toimijoita.

Ikääntyvät haluavat asua kodinomaisesti

Väestörakenteen muutos on nostanut esiin tarpeen miettiä tuoreita näkökulmia ikääntyvien asumisen tapoihin. Myös yksin kotona asumisen ja palveluasumisen välimaastoon asettuville ratkaisuille, kuten ikääntyneiden yhteisöllisen asumisen muodoille, on selkeä tilaus.

– Yleinen kehityssuunta on tulevaisuudessa asua kotona mahdollisimman pitkään. Tämä haastaa meidät kiinteistönomistajana löytämään uusia tapoja tehdä koteja ja yhteisöllisiä tiloja. Monimuotoisuuden ja teknologisten järjestelmien lisääntyessä haluamme olla vastaamassa siihen, miten asumisessa voidaan huomioida paremmin ihminen, Lönnqvist toteaa.

Tulevaisuuden senioriasuminen -hanke jatkuu 30.9.2025 asti. Sen kuluessa tutustutaan useisiin senioriasumisen kohteisiin Suomessa ja kansainvälisesti, kerätään kysely- ja haastattelumateriaalia sekä pidetään työpajoja ja seminaareja.