Kielet/Languages

 

Setlementtiasunnoille uusi opiskelijatalo Helsingin Kontulaan

Opiskelijat mukana vaikuttamassa vuokratalon suunnitteluun

Setlementtiasuntojen uusimmassa vuokratalossa vietettiin harjannostajaisia 29.9.2022 yhdessä urakoitsijoiden, yhteistyökumppaneiden ja Setlementtiasuntojen henkilöstön kesken. Kontulan opiskelijatalo sijaitsee monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien lähellä ja sen 121 kotia valmistuvat kevättalvella 2023.

Talon suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon nuorten ja opiskelijoiden tarpeet. Setlementtiasunnot ja Metropolia Ammattikorkeakoulu solmivat yhteistyösopimuksen syksyllä 2020. Talon suunnittelu aloitettiin tuolloin kuulemalla Metropolian opiskelijoita, millaisessa asuinympäristössä he haluaisivat asua, ja mitä he kokevat opiskeluajan asumisessa tärkeäksi. Kyselyissä ja työpajoissa korostuivat toiveet mm. yhteisistä tiloista, energiatehokkuudesta ja erilaisista kierrätysmahdollisuuksista.

”Kuuntelemalla talon asukaskohderyhmää varmistimme,
että talosta tulee käyttäjiensä näköinen.”

– Yhteisessä käytössä olevat tilat ja yhdessä tekeminen vähentävät yksinäisyyden kokemusta, joka on riskinä erityisesti muilta paikkakunnilta opiskelemaan saapuville. Yhteisöllinen asumismuoto tukee nuorten ja opiskelijoiden hyvinvointia, pohtii Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Suvi Tuomala.

– Saimme opiskelijoiden työpajoissa runsaasti raikkaita ajatuksia hankkeen käytännön toteutukseen. Kuuntelemalla talon asukaskohderyhmää varmistimme, että talosta tulee käyttäjiensä näköinen, iloitsee Setlementtiasuntojen kehityspäällikkö Marja Mesimäki.

Setlementtiasuntojen opiskelijavuokra-asuntoja voi hakea vähintään 18-vuotiaat tutkinto-opiskelijat. Asuntohaku aukeaa lokakuussa.