Borgströminmäen Setlementtiasunnot

Borgströminmäen Setlementtiasunnot

Koirasaarentie 19, 00590 Helsinki

 

Helsingin Laajasalon Kruunuvuorenrantaan, Borgströminmäkeen valmistui marraskuussa 2018 kuusikerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 108 asuntoa, joista 20 asuntoa on kehitysvammaisille.

 

Borgströminmäen Setlementtiasunnot muodostuu kahdesta rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhteistilojen kautta. Molemmissa taloissa on oma hissi. Kohteen pääsuunnittelija on Kristiina Hannunkari. Yhteistiloissa on Setlementtiasuntojen konseptin mukaisesti tilaa asukkaiden yhteiselle toiminnalle. Talotekniikassa on panostettu maalämpöön ja aurinkosähköön. Rakennuksen lämmitysenergia otetaan tontilla olevista 14 maalämpökaivosta. Maalämpö pumpataan neljällä pumpulla rakennuksen lattialämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen.

 

Asunnoissa on huoneistokohtainen vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäaikaan ilmanvaihdon kautta toimiva viilennys. Rakennuksen katolle sijoitettavat aurinkosähköpaneelit tuottavat osan maalämpöjärjestelmän tarvitsemasta sähköstä. Kesäaikana aurinkosähköllä voidaan tuottaa myös lämminkäyttövesi ja maalämpökaivoja voidaan ladata rakennusta jäähdyttämällä. Asuntojen parvekkeet on lasitettu.

 

Yhteiset tilat ovat pääosin talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Saunaosastot sijaitsevat ensimmäisessä ja kuudennessa kerroksessa. Lemmikit ovat sallittuja. Talo on savuton eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

 

Talossa tulee työskentelemään yhteisökoordinaattori, joka aktivoi, innostaa ja tukee asukkaita asumiseen liittyvissä asioissa. Yhteisökoordinaattori on läsnä, ohjaa ja neuvoo, suunnittelee yhteistä tekemistä yhdessä asukkaiden kanssa. Yhteisökoordinaattorin toimintamallista voi lukea lisää tästä.

 

Asukkaaksi voi hakea kuka tahansa asunnon tarpeessa oleva henkilö tai perhe. Asukasvalinnoissa noudatetaan valtion korkotukilainoittamille asunnoille asettamia ehtoja hakijoiden varallisuudesta ja asunnon tarpeen kiireellisyydestä.

 

Hakuaika alkoi 20.8.2018 ja ensiasukasvalinta on tehty. Borgströminmäen asuntoihin on jatkuva haku.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Talon tiedot

 

Valmistumisvuosi2018
Asuntoja108
1h (28-41,5 m2)34
2h (34,5-53 m2)59
3h (58-68 m2)12
5h (99 m2)3

Palvelut

Talon esite ja huoneistopohjat
Hinnasto
Vuokra-asunnon hakeminen