Borgströminmäen Setlementtiasunnot

Borgströminmäen Setlementtiasunnot

Koirasaarentie 19, 00590 Helsinki

 

Helsingin Laajasalon Kruunuvuorenrantaan, Borgströminmäkeen valmistui marraskuussa 2018 kuusikerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 108 asuntoa, joista 20 asuntoa on kehitysvammaisille.

 

Borgströminmäen Setlementtiasunnot muodostuu kahdesta rakennuksesta, jotka ovat yhteydessä toisiinsa ensimmäisen kerroksen yhteistilojen kautta. Molemmissa taloissa on oma hissi. Kohteen pääsuunnittelija on Kristiina Hannunkari. Yhteistiloissa on Setlementtiasuntojen konseptin mukaisesti tilaa asukkaiden yhteiselle toiminnalle. Talotekniikassa on panostettu maalämpöön ja aurinkosähköön. Rakennuksen lämmitysenergia otetaan tontilla olevista 14 maalämpökaivosta. Maalämpö pumpataan neljällä pumpulla rakennuksen lattialämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen.

 

Asunnoissa on huoneistokohtainen vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäaikaan ilmanvaihdon kautta toimiva viilennys. Rakennuksen katolle sijoitettavat aurinkosähköpaneelit tuottavat osan maalämpöjärjestelmän tarvitsemasta sähköstä. Kesäaikana aurinkosähköllä voidaan tuottaa myös lämminkäyttövesi ja maalämpökaivoja voidaan ladata rakennusta jäähdyttämällä. Asuntojen parvekkeet on lasitettu. Lemmikit ovat sallittuja. Talo on savuton eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

 

Yhteiset tilat ovat pääosin talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Saunaosastot sijaitsevat ensimmäisessä ja kuudennessa kerroksessa.

 

Borgströminmäen Setlementtiasuntojen ja lähialueen asukkailla on käytössä yhteinen sähköauto. Auto ja sen latauspiste on talon pihan pysäköintialueella. Nissan Leaf -sähköauton oheispalveluineen toimittaa kotimainen EkoRent.

Talon tiedot

 

Valmistumisvuosi2018
Asuntoja108
1h (28-41,5 m2)34
2h (34,5-53 m2)59
3h (58-68 m2)12
5h (99 m2)3

Palvelut

Talon esite ja huoneistopohjat
Vuokra-asunnon hakeminen