Jätkäsaaren Setlementtiasunnot

Huoneistojen pohjakuvat

Jätkäsaaren Setlementtiasunnot

Länsisatamankatu 34, 00220 Helsinki

 

Jätkäsaaren Setlementtiasuntojen vuokratalo vastaanotti ensimmäiset asukkaat maaliskuussa 2017. Talo kuuluu Sukupolvienkortteliin, jossa edistetään yhteisöllistä kaupunkiasumista kaikenikäisille.

 

Jätkäsaaren alueelle tulee 16 000 asukasta, elävä kantakaupunkimainen alue, jossa katujen varsilla on paljon erilaisia palveluja, kahviloita ja kauppoja. Jätkäsaaressa toimii myös kaksi vilkasta matkustajasatamaa, joista on hyvät laivayhteydet Tallinnaan ja Pietariin. Ulkoilijoita ja liikkujia houkuttelevat tulevaisuudessa liikuntapuisto ja monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus Bunkkeri.  Lue lisää Jätkäsaaren rakentuvasta alueesta tästä.

 

Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelista löytyy tiloja monenlaiseen vapaa-aikaan ja tekemiseen. Kolmen rakennuksen läpi kulkee esteetön reitti, jota pitkin pääsee suurimmaksi osaksi sisäkautta kiertämään koko korttelin. Yhteiset tilat ovat Setlementtiasuntojen talossa, ensimmäisessä kerroksessa, myös korttelipiha on yhteinen.
Asukastila Seurahuoneessa voi lukea lehteä tai juoda kupposen kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan keittiössä valmistuvat yhteiset maittavat ruuat. Pesulassa pesu- ja kuivauskoneen pyöriessä voi istahtaa lukemaan tai vaikkapa korjaamaan vaatteita ompelutilassa. Talossa on myös kuntosali, oleskelutila Stage, verstas puutöiden tekemiseen sekä äänieristetty bändihuone. Yhteisellä pihalla on viljelylaatikoita ja oleskelupaikkoja. Lue lisää Sukupolvienkorttelista tästä.

 

Talossa toimii asumiskoordinaattori, joka tukee ja neuvoo asukkaita asumiseen liittyvissä asioissa. Asumiskoordinaattori kehittää eri tavoin asukastoimintaa ja organisoi asukkaiden toiveiden mukaista harrastustoimintaa, neuvontaa ja esimerkiksi tietoiskuja. Tätä toimintaa kehitämme yhdessä asukkaiden kanssa.

 

Huoneistot ovat saunattomia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, 32–77 m2. Talo on 8-kerroksinen ja hissillinen. Kaikki huoneistot on suunniteltu esteettömiksi ja kaikissa on parveke tai ranskalainen parveke, joissakin oma asuntopiha. Paloturvallisuuden takaamiseksi kaikissa asunnoissa ja parvekkeilla on sprinklerit. Talossa on myös ulkoiluvälinevarastoja, talosaunaosasto sekä asuntokohtaiset varastokomerot. 29 autopaikkaa sijaitsee talon vieressä olevan Hyväntoivonpuiston alla, Rokkiparkin pysäköintiluolassa. Talo on savuton eli tupakointi ei ole sallittu kiinteistön alueella, yhteisissä tiloissa, huoneistoissa eikä parvekkeilla. Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Talossa on huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä (tulo-poistokone). Talo on liitetty kaukolämpöön.

 

Validia Asuminen tuottaa ympärivuorokautista palveluasumista 20 vammaisten henkilöiden tarpeisiin mitoitettuihin asuntoihin (huoneistojen pohjakuvissa merkintä LE-asunto). Vammaisten henkilöiden tarpeeseen mitoitetut asunnot vuokraa Validia Asuminen, puh. 020 331 200.

Kaikkiin talon asuntoihin on mahdollista tilata kotihoitoa Validia Asumisen kautta.

 

Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden lattiamateriaalina on laminaatti, pesuhuoneiden lattia on laatoitettu keraamisella laatalla. Keittiökalusteiden ovet ovat mdf-levyä ja työtaso laminaattia. Keittiössä on jää-pakastinkaappi, 4-levyinen liesi, varaus astianpesukoneelle ja paikka mikroaaltouunille. Tarkempi materiaalikuvaus löytyy rakennustapaselosteesta. Lisä- ja muutostöitä ei ole mahdollista tehdä.

 

Liikenneyhteydet ovat toimivat. Alueella liikennöi useita raitiolinjoja. Lähimmät pysäkit ovat Länsiterminaali ja Saukonpaasi. Lähin metroasema on Ruoholahdessa, n. 1 km päässä. Alueen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota myös kattavan ja turvallisen pyöräily- ja jalankulkuverkoston luomiseen. Tarkemmat reittien tiedot löytyvät osoitteesta hsl.fi. Alueen halkaisee Hyväntoivonpuisto. Rantoja kiertävät ulkoilureitit sopivat kaikenikäisille ulkoiluun ja liikuntaan. Puistoon rakennetaan erilaisia oleskelu- ja leikkimahdollisuuksia.

Talon tiedot

 

Valmistumisvuosi2017
Asuntoja113
1h (32-40 m2)47
2h (40,5-60 m2)51
3h (52,5-77 m2)15

Palvelut

Vuokra-asunnon hakeminen
Asuntojen pohjakuvat (pdf)
Kerrospohjat (pdf)
Julkisivut (pdf)
Rakennustapaselostus (pdf)

Sukupolvienkortteli