Kalastajankartano

Asumisoikeus, Helsinki

Huoneistojen pohjakuvat

Kalastajankartano

Capellan puistotie 5, 00540 Helsinki

 

Kalasatama sijaitsee Helsingin uudella merellisellä asuinalueella Kalasataman Sörnäistenniemellä. Alue on rakenteilla vielä vuosia: lähistölle nousee kauppakeskus, asuin- ja toimistotaloja, hotelli, myös liikenneyhteydet paranevat. Kalasataman rantoja ja kanavia tulee kiertämään pitkä rantapromenadi. Alueella on tällä hetkellä Kalasatamapuisto, terveys- ja hyvinvointikeskus, kauppa ja muutamia ravintoloita. Arabian kauppakeskus sijaitsee 2,3 km päässä ja sieltä löytyvät isommat ruokakaupat sekä apteekki. Kalasataman metroaseman kohdalle avautuu kauppakeskus Redi syksyllä 2018. Kevyenliikenteen väylää, Isoisän siltaa pitkin pääsee kulkemaan Mustikkamaalle. Lisätietoja alueesta.

 

 

Vuonna 2013 valmistuneessa talossa on 45 asuntoa, kaksioita ja kolmioita. Talossa on sauna, pesutupa, kuivaushuone ja yhteinen ulkoiluvälinevarasto. Joissakin asunnoissa on oma sauna. Viereisessä Kalasataman Setlementtiasuntojen talossa on kuntosali ja asukastila Messi, jossa voi tavata naapureita, suunnitella yhteistä toimintaa, lukea päivän lehden ja käyttää tietokonetta. Yhteinen korttelipiha on kaikkien korttelien talojen käytössä.

 

Huoneistojen seinät ovat vaaleaksi maalatut ja kaapistot ovat tehdasvalmisteisia kalusteita, ovet ovat MDF-levyä. Lattia on mattalakattua tammiparkettia. Keittiössä on jääkaappi-pakastin, 4-levyinen liesi valurautalevyillä, varaus astianpesukoneelle ja paikka mikroaaltouunille. Pesuhuoneen/wc:n seinät ja lattia ovat laatoitetut. Pesuhuoneessa on lattialämmitys (sähkö). Osassa huoneistoja on oma sauna. Jokaiseen asuntoon kuuluu lämmin varastokomero. Asunnot ovat rakennusmääräysten mukaisesti esteettömiä ja jokaisessa on lasitettu parveke. Esitetystä poiketen huoneistoissa voi olla materiaali- ja laitemuutoksia. Talo on savuton, joten huoneistoissa, parvekkeilla ja yleisissä tiloissa tupakointi ei ole sallittu.

 

Teemme aktiivisesti yhteistyötä Validia Asumisen kanssa. Tutustu Validia Asuminen kotiin vietäviin palveluihin ja Turvalliseen Asumiseen tästä.

 

Vastikkeeseen sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Yhtiössä on koneellinen huoneistokohtainen ilmanvaihto (tulo- ja poistokone). Talo on liitetty kaukolämpöön. Maksulliset pysäköintipaikat ovat talon pohjakerroksessa, autohallissa.

 

Liikenneyhteydet Kalasatamaan ovat vielä muodostumassa. Perille pääsee metrolla, metroasemalta kävellen matkaa on noin 700 metriä. Metroasemalla on bussipysäkki, josta kulkee mm. bussit 55 ja 16. Bussilinja 26 liikennöi välillä Hakaniemi-Kalasatama-Hakaniemi maanantaista perjantaihin. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta hkl.fi.

Talon tiedot

 

Valmistumisvuosi2013
Asuntomäärä 45
2h (31-63 m2)40
3h (86 m2)5

Talon palvelut

ASO-asunnon hakeminen
Asuntojen pohjakuvat (pdf)
Kerrospohjat (pdf)