Penttilänrannan Setlementtiasunnot

Penttilänrannan Setlementtiasunnot

Kutterikuja 2-4, 80220 Joensuu

 

Joensuun Penttilänrantaan valmistui kesä-heinäkuussa 2018 yhteisöllinen Monisukupolvikortteli. Tontilla on kuusi taloa, joista Setlementtiasunnot omistaa neljä ja Joensuun Kodit kaksi. Vuokra-asuntoja on koko korttelissa 156, joista 104 vuokraa Setlementtiasunnot.

 

Penttilänrannan Monisukupolvikorttelin ideana on tuoda pohjoiskarjalainen kyläyhteisö takaisin kaupunkiin. Asunnot on tarkoitettu kaikenikäisille asukkaille, nuorille, lapsiperheille, työssäkäyville sekä eläkeikäisille. Tutustu alueeseen ja katso tarkemmat reittiohjeet Joensuun reittioppaasta.

 

Korttelissa on 20 asuntoa lievästi kehitysvammaisille, jotka saavat itsenäiseen asumiseensa tukea. Erityisasuntojen asukkaaksi hakeminen tapahtuu Siunsoten vammaispalvelun kautta.

 

Asunnot ovat saunattomia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Yksiöt ovat kooltaan 28,5 m– 35,5 m2, kaksiot 40 m2 – 50 m2 ja kolmiot 49,5 m2 – 61,5 m2.

 

Kaikki huoneistot on suunniteltu esteettömiksi ja asuntojen parvekkeet on lasitettu. Talossa on myös ulkoiluvälinevarasto, talosaunaosasto sekä asuntokohtaiset varastokomerot. 74 autopaikkaa sijaitsee autotallissa, -katoksessa ja pihapaikkoina. Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden materiaalikuvaukset löytyvät rakennustapaselosteesta. Lisä- ja muutostöitä ei ole mahdollista tehdä.

 

Asumiskoordinaattorin toimisto, sekä yhteiset tilat ovat pääosin talon 2B ensimmäisessä kerroksessa. Talossa 2B ja 6A on kattosaunat ja talossa 4B kuntosali. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Talossa on myös kuntosali ja pihalla viljelylaatikoita. Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Lemmikit ovat sallittuja. Talot ovat savuttomia eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

 

Korttelilla työskentelee asumiskoordinaattori joka aktivoi, innostaa ja tukee asukkaita asumiseen liittyvissä asioissa. Asumiskoordinaattori ohjaa ja neuvoo asumiseen liittyvissä asioissa sekä suunnittelee yhteistä tekemistä yhdessä asukkaiden kanssa. Asumiskoordinaattori päivystää talolla pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin. Palvelut on kuvattu tarkemmin täällä.

Esimerkkejä asuntojen pohjakuvista

Talon tiedot

 

Valmistumisvuosi2018
Asuntoja104
1h (28,5-35,5 m2)21
2h (40-50 m2)63
3h (49,5-61,5 m2)20

Palvelut

Rakennustapaseloste ja pohjakuvat
Talon esite
Julkisivut
Asemapiirros
Vuokra-asunnon hakeminen