Sompasaaren Setlementtiasunnot

Sompasaarenlaituri 6 lännestä

Sompasaaren Setlementtiasunnot

Sompasaarenlaituri 6, 00540 Helsinki

Helsingin Kalasataman Sompasaareen valmistuu maaliskuussa 2020 seitsemänkerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 65 asuntoa, joista 16 asuntoa on kehitysvammaisille.

 

Sompasaaren Setlementtiasunnot on yksirappuinen rakennus, jossa on hissi. Yhteistiloissa on Setlementtiasuntojen konseptin mukaisesti tilaa asukkaiden yhteiselle toiminnalle.

 

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden lattianpäällysteenä on laminaatti. Wc-tilojen ja pesuhuoneiden lattiat laatoitetaan keraamisella laatalla. Sisäseinät ovat pääosin maalattuja. Pesuhuoneen ja erillisten wc-tilojen seinät sekä keittiökalusteen välitila laatoitetaan keraamisella laatalla. Asuntojen parvekkeet on lasitettu. Asuntoon kuuluu huoneiston pohjapiirustuksen mukaan parveke tai ranskalainen parveke. Osassa asunnoista on huoneistoalan lisäksi matala parvitila. Pesuhuoneissa on allaskaappi, wc-istuin, peilikaappi, suihkuverhokisko ja pyykkikaappi. Pesuhuoneissa on liitännät pyykinpesukoneella sekä tilavaraus kuivausrummulle pesukoneen päällä. Parviasunnoissa pesuhuoneiden siivouskomerossa on lisäksi imurihylly, hyllyt (3kpl) ja metallirakenteiset pyykkikorit. Ikkunoiden kohdalla on kattoon kiinnitetyt verhokiskot kahdella kiskolla. Asuntoon kuuluu lämmin irtaimistovarasto, joka sijaitsee joko 1. tai 2.kerroksessa. Vuokraan sisältyy 10 M taloyhtiölaajakaista. Asuntojen vuokra on keskimäärin 18€/m2.

 

Asukkailla on käytössä valoisat ja monipuoliset yhteistilat talon 1. ja 2. kerroksessa. Tila on jaettavissa siirtoseinällä. Auditorioporras yhdistää 1. ja 2. kerroksen tilat. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Toisen kerroksen maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. 7. kerroksessa on saunaosasto ja kattoterassi 3.-7.kerroksissa luhtikäytävän yhteydessä on asukkaiden yhteisparvekkeet.

 

Korttelin piha sijaitsee korttelin keskellä. Pihan toiminnot sijoittuvat pihaa halkovan raitin varrelle. Pihalla on leikkipaikkoja, istuskelu- ja oleskelupaikkoja, pelinurmi sekä porrashuoneiden sisäänkäyntien läheisyydessä pyörien säilytystä. Autopaikoitus on korttelin pihakannen alaisessa hallissa. Pysäköintihallissa on yhteensä 69 autopaikkaa, joista 11 on tämän talon asukkaiden käytettävissä. Ajo pysäköintihalliin on rakennuksen läpi kulkevaa ramppia pitkin Priki Venuksen kujalta.

 

Lemmikit ovat sallittuja. Talo on savuton eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla ja kiinteistön sisätiloissa.

 

Ympäristö

Kalasataman eteläpuolelle rakentuva Sompasaaren asuinalue on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella metron ja useiden bussilinjojen tavoitettavissa. Peruspalvelut  ovat lähellä: Redin ostoskeskus, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, peruskoulu ja päiväkoti, sekä Teurastamon ja Tukkutorin alue ovat aivan lähietäisyydellä.  Mustikkamaan ulkoilualuelle pääsee hujauksessa Isoisänsillan yli. Kalasatamasta voit lukea lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

 

Sompasaaren Setlementtiasunnot valmistuvat maaliskuussa 2020. Kaikki asunnot on nyt vuokrattu.
Kohteeseen on jatkuva haku. Tarjoamme vapautuvia asuntoja hakemuksen jättäneille. Sompasaaren Setlementtiasuntojen kaupunginosa hakulomakkeessamme on Kalasatama. 

 

Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoja voi hakea kuka tahansa henkilö, ruokakunta tai perhe. Asukasvalinnassa noudatamme ARA:n ehtoja asunnon tarpeen kiireellisyydestä ja varallisuusrajoista.

Talon tiedot

 

Valmistumisvuosi2020
Asuntoja65
1h (24,5 - 38,5 m2)43
2h (46 - 58 m2)15
3h (58 - 60,5m2)2
4h (77m2)5

Palvelut

Talon esite ja huoneistopohjat
Vuokra-asunnon hakeminen