Yhdeksän selviytymistarinaa – tutustu Suomen Mestareihin

Yhdeksän selviytymistarinaa – tutustu Suomen Mestareihin

100-vuotias Suomi on kahtiajakautunut. Arvot ovat koventuneet. Puhutaan heikommasta aineksesta, halveksutaan syrjäytyneitä ja huudellaan omista kuplista. Tänä vuonna suomalainen setlementtityö täyttää 100-vuotta. Setlementtiasunnoilla luotamme ihmiseen, kuljemme rinnalla ja haluamme puhkaista kuplat. Suomalaisen setlementtiliikkeen Suomen Mestarit -kampanjassa äänen saavat arjen selviytyjät, jotka eivät suostu asettumaan mihinkään lokeroon.

 

Suomalainen setlementtitoiminta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suomen Mestarit on juhlakampanjamme. Se nostaa esille eri ikäisiä ihmisiä, jotka ovat saaneet apua ja uuden käänteen elämäänsä työmme kautta. Heidän tarinansa ovat tärkeää vertaistukea muille samassa tilanteessa oleville.

 

Ole mukana ja lähetä voimia arjen selviytyjille

 

Tutustu Mikkoon, Tiinaan ja seitsemään muuhun selviytyjään osoitteessa www.setlementti.fi/suomenmestarit. Osallistu samalla kampanjaan ja osoite heille ja kaikille arjen taistelijoille tukesi lähettämällä heille sydämiä. Myös me Setlementtiasunnoilla haluamme kuulla tarinoita sinun arjestasi ja siitä, millaista setlementtiasunnoilla on asua. Voit lähettää tarinoita ja valokuvia meille osoitteeseen pihla.ruuskanen (at) setlementtiasunnot tai jakaa tarinoita somessa hastagilla #setlementtiaasuu #setlementti100.

 

Suomen Mestari viittaa urheiluun ja voittamiseen. Koska olemme setlementtejä, meidän kampanjassamme lopulta voittavat kaikki. Yhdeksän rohkeaa selviytymistarinansa kertojaa palkitaan 8. kesäkuuta Suomen Setlementtiliiton 100-vuotisjuhlassa Helsingissä.

 

Setlementtiliikkeestä on 100-vuotisen historiansa aikana kasvanut yksi maamme merkittävimmistä valtakunnallisista sivistys- ja sosiaalityön tekijöistä, jonka vaikutus tuntuu monella elämän alueella lapsuudesta vanhuuteen. Setlementtiliikkeen Suomessa muodostavat vuonna 1918 perustettu Suomen Setlementtiliitto sekä 45 paikallista, itsenäisesti toimivaa jäsenyhdistystä eri puolilla maata.

 

Setlementtiasunnot Oy ja Setlementtiasumisoikeus Oy ovat yhteisöllisiä asuntorakennuttajia ja yhteiskunnallisia yrityksiä. Toimintaamme setlementtiarvot tuovat ihmiskeskeisyyttä, ihmisten taitojen ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Palvelukonseptiin kuuluu asuintaloilla työskentelevät yhteisökoordinaattorit, joiden tehtävänä on yhteistyön kehittäminen talon sisällä ja lähiympäristössä – tukea, auttaa ja neuvoa erilaisissa asumiseen liittyvissä asioissa sekä aktivoida, kannustaa ja tuupata talon asukkaita yhteisöllisyyden syntymiseksi ja ylläpitämiseksi.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.