Kielet/Languages

 

Meille tärkeää

Tarjoamme asukkaillemme mahdollisuuden asua ja elää vastuullisesti. Kaikki toimintamme perustuu yhteisöllisyyteen, ekologisuuteen ja taloudellisuuteen sekä asukkaiden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Toimimme yhdessä vastuullisen kumppaniverkostomme kanssa. Olemme yhteiskunnallisten yritysten ja muiden vaikuttavuustoimijoiden liiton jäsen.
ARVO-lupaus

”Normaalissa talossa ei tutustu, täällä tutustutaan naapureihin.”

Yhteisöllisyys

Setlementtiasunnot tunnetaan asukastiloistaan ja yhteisestä tekemisestä.

Lue lisää

Ekologisuus

llmastoteot ovat Setlementtiasunnoilla osa arkea.

Lue lisää

Setlementtiasunnot Oy

Setlementtiasunnot Oy on vuonna 2000 perustettu yhteisöjen rakentaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja yhteiskunnallisesti kestävän asumisen tuottaja. Tällä hetkellä vuokrataloja on 17, koteja hieman runsas 1600 ja asukkaita noin 2000 seitsemässä eri kaupungissa.

Toimintamme perustuu yhteisöllisyyteen, ekologisuuteen ja taloudellisuuteen sekä asukkaiden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Kaikissa taloissamme on vaihtelevasti yhteistiloja mm. asukastilat ja yhteiskeittiöt, saunat, kuntosalit asukkaiden käytettävissä ja tuomassa lisätilaa asukkaillemme.

Yksittäisten talojen lisäksi rakennamme yhteistyökumppaneidemme kanssa kokonaisia kortteleita, jossa toiminnot ja rakenteet on suunniteltu ja toteutettu koko kortteli ja naapurusto huomioiden sekä yhteisöllisyyttä, ekologisuutta ja taloudellisuutta tukien.

Asumiskoordinaattorit ovat asumiseen liittyvissä asioissa asukkaiden tukena sekä luomassa edellytyksiä yhteisöllisyydelle. Heidät tavoittaa kaikkina arkipäivinä puhelimella, sovelluksella tai talokäynnillä. Meillä on vastuullinen kumppaniverkosto sekä rakentamisessa, ylläpidossa että asukastoiminnoissamme. Kumppanimme tuottavat taloillamme monipuolisia palveluja, keskeinen kumppanimme on setlementtitoimijat. Hyödynnämme tehokkaasti digitalisaatiota sekä omassa toiminnassamme että asukkaiden kanssa. Kerro -sovellus toimii tehokkaana viestintä- ja varaustyökaluna.

Olemme ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen yhteisö ja tarjoamme vuokrakoteja ARA –asukasvalintaohjeen mukaisesti. Taloissamme on myös erityisryhmiä kuten kehitysvammaisia tai mielenterveyskuntoutujia, joiden tukena ovat ulkopuoliset palvelutuottajat.

Omistajina ovat Suomen Setlementtiliitto ja Kalliolan Setlementti. Setlementtiasunnot Oy on yhteiskunnallisten yritysten Arvoliiton jäsen.

Kehitämme jatkuvasti ja rohkeasti toimintaamme yhdessä asukkaidemme ja kumppaneidemme kanssa.

Yrityksemme pähkinänkuoressa
Mikä on setlementti?

”Me emme rakenna taloja.
Me rakennamme kortteleita.”