Kielet/Languages

 

Asukasdemokratia: Uusien asukasedustajien valinta hallitukseen käynnissä

Setlementtiasuntojen hallituksen kaksivuotiskausi päättyy kevään 2024 yhtiökokoukseen, jossa nimetään uusi hallitus. Hallituksessa on myös asukkaiden edustus. Nämä asukasedustajat ovat tärkeä osa asukasdemokratiaa.

Nyt asukastoimikuntien on aika ilmoittaa omista halukkaista asukasedustajistaan. Ehdokkaat ilmoitetaan meille viimeistään 30.4.2024.

Ehdokkaat asukasedustajiksi valitaan asukaskokouksissa. Asukastoimikunnat huolehtivat asukaskokousten järjestämisestä ja tämän jälkeen esittävät oman/omat ehdokkaansa asukasedustajiksi.

Setlementtiasuntojen yhtiökokous valitsee yhden tai kaksi asukasedustajaa ehdokkaiden joukosta. Yhteishallintolaki määrittää, että hallitukseen valitaan yksi asukasjäsen, mikäli hallituksessa on neljä jäsentä. Mikäli hallituksessa on viisi tai enemmän jäseniä, hallitukseen valitaan kaksi asukasjäsentä. Tällä hetkellä hallituksessa on kaksi asukasedustajaa.

Asukastoimikunnat voivat ilmoittaa ehdokkaansa 30.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen katri.kaukinen@setlementtiasunnot.fi. Viestin liitteeksi kopio asukaskokouspöytäkirjasta, jossa ehdokkaat on nimetty.