Kielet/Languages

 

Asumishäiriöilmoituksen voi jatkossa tehdä sähköisenä

Asumisesi viihtyvyys ja häiriöttömyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Jos talossasi valitettavasti ilmenee kuitenkin asumishäiriöitä, niin puutumme asiaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Ensimmäinen askel on, että jätät kirjallisen asumishäiriöilmoituksen.

Voit tehdä asumishäiriöilmoitukset sähköisenä asukassivujen kautta 25.6.2024 alkaen. Asukassivuille pääset kirjautumaan osoitteessa setlementtiasunnot-asukassivut.etampuuri.fi.

Sinun ei tarvitse allekirjoittaa häiriöilmoitusta erikseen, koska asukassivuille kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tee näin

  1. Täytä asumishäiriöilmoitus tietokoneella tai puhelimella. Asumishäiriöilmoitus löytyy myös asukassivujen dokumenttipankista. HUOM! Mikäli täytät asumishäiriöilmoituksen mobiililaitteella, tarvitset siihen erillisen sovelluksen (esim. Adobe Acrobat Reader, joka ladattavissa ilmaiseksi).
  2. Kirjaudu asukassivuille.
  3. Lisää uusi viesti ja valitse Luokittelu-kohdasta ”Asumishäiriöilmoitus”.
  4. Lisää täyttämäsi asumishäiriöilmoitus liitteeksi.
  5. Lähetä viesti.

Teemme kaikkemme lainsäädännön antamissa puitteissa, jotta asumishäiriö saataisiin loppumaan. Jotta voimme puuttua asiaan, tarvitsemme kirjallisen asumishäiriöilmoituksen vähintään kahdelta eri taloudessa asuvalta henkilöltä.

Ilmoitusten jälkeen selvitämme tapauksen taustat ja olemme yhteydessä häiriön aiheuttajaan. Voimme antaa huomautuksen tai kirjallisen varoituksen riippuen häiriön laadusta. Toimenpiteisiin ei välttämättä ryhdytä, jos häiriö on vähäistä ja lyhytaikaista. Setlementtiasunnot ei voi kertoa naapureille, mihin toimiin häiriöiden kanssa on ryhdytty.

Käsittelemme häiriöilmoitukset aina luottamuksellisesti. Jos Ilmoituksen seurauksia käsitellään oikeudessa, voidaan valituksen allekirjoittanut kutsua todistajaksi.