Kielet/Languages

 

Ekologiset teot ovat Setlementtiasunnoilla arkea

Hyvää Euroopan kestävän kehityksen viikkoa! Ympäristövastuullisuus on osa kaikkea toimintaamme. Ja on hienoa huomata, että asukkaamme ovat hyvinkin ympäristötietoisia.

Pidämme ympäristökuormituksen minimissä:

Seuraamme lämmitysenergian, veden ja sähkön kulutusta kiinteistöissämme ja suunnittelemme toimia, joilla kulutuksesta tulee yhä ekologisempaa. Useassa talossamme on myös aurinkopaneelit.

Rohkaisemme asukkaita kierrätykseen: taloissamme on kierrätyspisteet eri lajikkeille ja osassa myös käyttötavaroiden kierrätyshuone. Uusiin kohteisiimme tulee asuntoihin kierrätysastiat 7-8 eri lajikkeelle.

Monien talojemme asukkaat voivat kasvattaa hyötykasveja viljelylaatikoissa.

Teemme vastuullisia hankintoja ja käytämme vastuullisia alihankkijoita.

Rakennamme uudiskohteet hyvien julkisten kulkuyhteyksien varteen, jotta asukkaillamme on mahdollisuus liikkua ekologisesti. Työntekijöillämme on puolestaan yhteiskäyttöauto työpäivämatkailuun.

Olemme mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä, jossa toimintaamme arvioidaan läpinäkyvin perustein.

Käytössämme on vastuullisen rakentamisen RTS-ympäristöluokitus. Huomioimme ympäristönäkökulman niin rakennusprosessissa kuin vaikkapa uuden talon sisäilmassa. Uudishankkeissamme tarkastelussa ovat mm. lämmitysmuoto ja elinkaarinäkökulmasta tuotteiden kestävyys ja päästöt. Asetamme tavoitteen myös energiankulutukselle. Uusimpiin kohteisiimme teemme myös hiilijalanjälkilaskennan rakennusten päästövaikutuksista.

Olemme muutaman vuoden päästä siirtymässä vastuullisuusraportointiin. Edellytämme tulevissa kilpailutuksissa myös, että palveluntarjoajat tekevät vastuullisuusraportointia.