Kielet/Languages

 

Talo:

Jätkäsaaren Setlementtiasunnot

Sukupolvienkortteli, yhteiskunnallinen kaupunki-innovaatio
Sukupolvienkortteli, yhteiskunnallinen kaupunki-innovaatio Katso video YouTubessa kuvaa klikkaamalla.
Huom. Samalla hyväksyt YouTuben/Googlen käyttöehdot.
Millaista on asua Setlementtiasunnoilla, osa 2
Millaista on asua Setlementtiasunnoilla, osa 2 Katso video YouTubessa kuvaa klikkaamalla.
Huom. Samalla hyväksyt YouTuben/Googlen käyttöehdot.

Länsisatamankatu 34,
00220 Helsinki

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2017
Asuntoja: 113
1h (32–40 m2): 47
2h (40,5–60 m2): 51
3h (52,5–77 m2): 15
Keskimääräinen neliövuokra: 17,86

Talon palvelut

Asukassovellus
Asukastila
Asukastoiminta
Internet
Kaupunkiviljely
Kuntosali
Sauna
Talopesula
Bändihuone
Verstas

Jätkäsaaren Setlementtiasunnot valmistui maaliskuussa 2017. Talo kuuluu Sukupolvienkortteliin, jossa edistetään yhteisöllistä kaupunkiasumista kaikenikäisille. 

Ympäristö 

Jätkäsaaren alueelle tulee 16 000 asukasta, elävä kantakaupunkimainen alue, jossa katujen varsilla on paljon erilaisia palveluja, kahviloita ja kauppoja. 

Liikenneyhteydet Jätkäsaaressa ovat hyvät. Alueen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota myös kattavan ja turvallisen pyöräily- ja jalankulkuverkoston luomiseen. Tarkemmat reittien tiedot löytyvät osoitteesta hsl.fi. Jätkäsaaressa toimii matkustajasatama, josta on hyvät laivayhteydet Tallinnaan. 

Ulkoilijoita ja liikkujia houkuttelevat tulevaisuudessa liikuntapuisto ja monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus Bunkkeri. Alueen halkaisee Hyväntoivonpuisto. Rantoja kiertävät ulkoilureitit sopivat kaikenikäisille ulkoiluun ja liikuntaan. Puistoon rakennetaan erilaisia oleskelu- ja leikkimahdollisuuksia. Lue lisää Jätkäsaaren rakentuvasta alueesta tästä

Alueen rakentaminen on vielä kesken, ja rakennustöistä saattaa aiheutua häiriöitä asukkaille. 

Varustelu 

Huoneistot ovat saunattomia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, 32–77 m2. Talo on 8-kerroksinen ja hissillinen. 

Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden lattiamateriaalina on laminaatti, pesuhuoneiden lattia on laatoitettu keraamisella laatalla. Keittiökalusteiden ovet ovat mdf-levyä ja työtaso laminaattia. Keittiössä on jää-pakastinkaappi, 4-levyinen liesi, varaus astianpesukoneelle ja paikka mikroaaltouunille. Tarkempi materiaalikuvaus löytyy rakennustapaselosteesta. 

Kaikki huoneistot on suunniteltu esteettömiksi ja kaikissa on parveke tai ranskalainen parveke, joissakin oma asuntopiha. Paloturvallisuuden takaamiseksi kaikissa asunnoissa ja parvekkeilla on sprinklerit. 

29 autopaikkaa sijaitsee talon vieressä olevan Hyväntoivonpuiston alla, Rokkiparkin pysäköintiluolassa. Talo on savuton eli tupakointi ei ole sallittu kiinteistön alueella, yhteisissä tiloissa, huoneistoissa eikä parvekkeilla. 

Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Talossa on huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä (tulo-poistokone). Talo on liitetty kaukolämpöön. 

Talossa on 20 tukiasuntoa. Vammaisten- ja kehitysvammaisten palvelun tuottaa Päiväkumpu Hoiva ja asukkaaksi hakeudutaan Helsingin kaupungin vammaispalvelun kautta.  

Talo on savuton, eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

Yhteistilat 

Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelissa on tiloja monenlaiseen vapaa-aikaan ja tekemiseen. Kolmen rakennuksen läpi kulkee esteetön reitti, jota pitkin pääsee suurimmaksi osaksi sisäkautta kiertämään koko korttelin. Yhteiset tilat ovat Setlementtiasuntojen talossa, ensimmäisessä kerroksessa, myös korttelipiha on yhteinen. 

Asukastila Seurahuoneessa voi lukea lehteä tai juoda kupposen kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan keittiössä valmistuvat yhteiset maittavat ruuat. Pesulassa pesu- ja kuivauskoneen pyöriessä voi istahtaa lukemaan tai vaikkapa korjaamaan vaatteita ompelutilassa. 

Talossa on myös kuntosali, oleskelutila Stage, verstas puutöiden tekemiseen sekä äänieristetty bändihuone. Yhteisellä pihalla on viljelylaatikoita ja oleskelupaikkoja. Lisäksi talossa on ulkoiluvälinevarastoja, talosaunaosasto sekä asuntokohtaiset varastokomerot. 

Siirry sallimaan tilastoevästeet nähdäksesi sijainnin Googlen tarjoamalla kartalla.

”Tapahtumat ovat yksinkertaisia – pääosin ne liittyvät ruokaan.”