Kielet/Languages

 

Talo:

Kalasataman
Setlementtiasunnot

Capellan puistotie 7,
00540 Helsinki

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2013
Asuntoja: 72
2h (33–55 m2): 68
3h (75,5–76 m2): 4
Keskimääräinen neliövuokra: 17,23

Talon palvelut

Asukassovellus
Asukastila
Asukastoiminta
Asumiskoordinaattori
Internet
Kaupunkiviljely
Kuntosali
Sauna
Talopesula

Suurin osa Kalasataman Setlementtitalon asunnoista on kaksioita, mutta talossa on myös muutama kolmen huoneen asunto. 

Ympäristö 

Kalasatama on yksi Helsingin uusista merellisistä asuinalueista itäisessä kantakaupungissa. Alue kasvaa vielä vuosia: lähistölle nousee asuin- ja toimistotaloja, hotelli, myös liikenneyhteydet paranevat. Kalasataman rantoja ja kanavia tulee kiertämään pitkä rantapromenadi. Alueella on jo tällä hetkellä Kalasatamapuisto, terveys- ja hyvinvointikeskus, sekä kauppakeskus Redi. Kevyenliikenteen väylää, Isoisän siltaa, pitkin pääsee kulkemaan lähivirkistysalue Mustikkamaalle. Lisätietoja alueesta. 

Palvelut 

Huoneistojen seinät ovat vaaleaksi maalatut. Kaapistojen ovet ovat melamiinipintaisia. Lattia on laminaattia. Keittiössä on jää-pakastinkaappi, 4-levyinen liesi valurautalevyillä, varaus astianpesukoneelle ja paikka mikroaaltouunille. 

Pesuhuoneen/wc seinät ja lattiat ovat laatoitetut. Pesuhuoneessa on suorasähkölattialämmitys. Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke tai ranskalainen parveke ja kaikkiin asuntoihin kuuluu lämmin varastokomero. 

Asunnot ovat rakennusmääräysten mukaisesti esteettömiä. Esitetystä poiketen huoneistoissa voi olla materiaali- ja laitemuutoksia. Talo on savuton, joten huoneistoissa, parvekkeilla ja yleisissä tiloissa tupakointi ei ole sallittu. 

Talossa on myös Mainiokoti Capella muistihäiriöisille vanhuksille. Tutustu Mainiokodin palveluihin tästä

Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. Talossa on huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä (tulo-poistokone). Talo on liitetty kaukolämpöön. Maksulliset pysäköintipaikat ovat talon pohjakerroksen autohallissa. 

Yhteistilat 

Talossa on sauna, pesutupa, kuivaushuone, yhteinen ulkoiluvälinevarasto sekä asukastila Messi. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. 

Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. 

Setlementtiasunnoilla asukkaita palvelee asumiskoordinaattori.

”Yhdessä tekeminen saa ihmiset liikkeelle kotisohvilta.”