Kielet/Languages

 

Talo:

Kontulan Setlementti­asunnot – opiskelija-asunnot Helsingin Kontulassa

Kontulantie 16
00940 Helsinki

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2023
Asuntoja: 121
1h (27,5-31,5 m2): 79
2h (38,5-43,5 m2): 36
3h (59 m2): 6


Keskimääräinen neliövuokra: 18,20 €/m2

Talon palvelut

Asukassovellus
Asukastila
Asukastoiminta
Internet
Sauna
Talopesula

Helsingin Kontulaan valmistui talvella 2023 seitsemänkerroksinen vuokratalo opiskelijoille. Talossa on yhteensä 121 asuntoa sekä hyvät asukastilat, yhteisparvekkeet ja saunatila ylimmässä kerroksessa.

Setlementtiasuntojen opiskelijavuokra-asuntoa voi hakea vähintään 18-vuotias tutkinto-opiskelija. Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan, johon vaikuttaa hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asukasvalinnassa noudatamme ARA:n ehtoja asunnon tarpeen kiireellisyydestä ja varallisuusrajoista. 

Lue tarkemmin asunnon hakemisesta.

Ympäristö

Kontula on itäisessä Helsingissä sijaitseva kaupunginosa. Se on rakennettu pääosin 1960- ja 1970-luvuilla, mutta erityisesti keskusta-alueelle on valmistunut 2020-luvulla useita uudiskohteita.

Kontulan laajat palvelut, mm. ostoskeskus kauppoineen ja ravintoloineen, kirjasto, terveysasema ja urheilu- ja uimahalli ovat aivan kivenheiton päässä talostamme. Myös Myllypuron Liikuntamylly ja Myllypuron ja Kontulan liikuntapuisto ovat lähellä. Itäkeskuksen palvelut ja kauppakeskus Itis ovat kahden metropysäkin päässä.

Alueella on hyvä julkinen liikenne. Metropysäkille on vain parin minuutin kävelymatka ja Kontulantietä kulkee myös runkolinja 560.

Varustelu

Huoneistojen seinäpinnat on maalattu ja lattiat ovat laminaattia. Kylpyhuoneiden lattiat ja seinät laatoitettuja.

Keittiössä keraaminen lattialiesi, liesikupu ja jääkaappipakastinyhdistelmä. Mikroaaltouunille ja tiskikoneelle on tilavaraus kalusteessa.

Pääosassa asuntoja on ns. ranskalainen parveke, jonka edessä on pinnakaide. Asuntoparvekkeet (kolmiot) ovat lasitettuja. Huoneistojen ikkunoissa on sälekaihtimet ja asunnoissa on taululistat.

Lemmikit ovat sallittuja. Talo on savuton, eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. 

Yhteistilat

Talossa on ulkoiluvälinevarasto, ylimmän kerroksen talosaunaosasto sekä asuntokohtaiset varastokomerot alakerrassa tai asunnon yhteydessä. Kerroksissa 2-6 on asukkaiden yhteisparvekkeet. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. 

Asukkaiden yhteistila on talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa esimerkiksi ruuanlaittoa ja leipomista.

Lue lisää palveluista
Vuokra-asunnon hakeminen
Siirry sallimaan tilastoevästeet nähdäksesi sijainnin Googlen tarjoamalla kartalla.

”Yhdessä tekeminen saa ihmiset liikkeelle kotisohvilta.”