Kielet/Languages

 

Setlementtiasunnot esillä Pörssisalissa

Ainutlaatuinen juhlahetki koettiin torstaina 17.9.2020 Helsingin Pörssisalissa, kun Kuntarahoituksen yhteiskunnallisen joukkovelkakirjalainan kaupankäynti alkoi Nasdaq Helsingissä. Tapausta juhlistettiin Pörssin traditioihin kuuluvalla kellonsoittotapahtumalla. Listautumisen kohokohta on, kun uusi pörssilistautuja soittaa pörssikelloa osakkeen kaupankäynnin käynnistymisen merkiksi. Tapahtumassa oli mukana Setlementtiasuntojen edustajat rahoituksen saajina.

Kuntarahoituksen social bond on Nasdaq Helsingin ensimmäinen yhteiskunnallinen joukkovelkakirjalaina. Se on myös ensimmäinen julkisyhteisön liikkeeseenlaskema yhteiskunnallinen joukkovelkakirjalaina Pohjoismaissa. 500 miljoonan euron 15-vuotisella lainalla on Kuntien takauskeskuksen takaus. Lainan liikkeeseenlaskupäivänä 3. syyskuuta bondi ylimerkittiin lähes nelinkertaisesti.

Setlementtiasuntojen puheenvuoron tapahtumassa piti toimitusjohtaja Heli Kotilainen. Hän esitteli kuulijoille yhteiskunnallisen rahoituskohteemme, Tapiolan Jousenpuiston rakennushankkeen suunnitelmia.
”Olemme ylpeitä, että Tapiolan Setlementtiasunnot on hyväksytty ensimmäisten joukossa Kuntarahoituksen yhteiskunnallisen rahoituksen. On tärkeää, että sijoittajille on tarjolla yhteiskunnallisesti vaikuttavia sijoitusvaihtoehtoja”, Heli Kotilainen sanoo.

Lue lisää joukkovelkakirjalainasta Kuntaliiton sivuilta: Suomen ensimmäinen social bond oli jättimenestys

Faktat: Tapiolan Setlementtiasunnot

  • Rakennuksen kokonaispinta-ala: 2791,5 m²
  • Asuntoja: 73, joista 15 erityisryhmille
  • Asuntojen keskipinta-ala 39 m²
  • Kuntarahoituksen yhteiskunnallinen rahoitus
  • RTS -ympäristöluokitus
  • Arvioitu valmistuminen 11/2021
  • Haku asukkaaksi tapahtuu syksyn 2021 aikana. Asukasvalinta tehdään, kuten ara-asunnoista on säädetty. Tiedotamme haun alkamisesta nettisivuillamme.

Toteuttajat

Pääsuunnittelija: Arkkitehtitoimisto Helamaa&Heiskanen
Urakoitsija: Pohjola Rakennus Oy
Rakennuttajakonsultti: A-Insinöörit Oy
Vihersuunnittelu: Taina Suonio, Roslings Manor Gardens
Rahoittaja: Kuntarahoitus