Kielet/Languages

 

Hae asuntoa

Kun tarvitset asuntoa, tee asuntohakemus. Valitse hakemukseen kaikki ne talot, joiden asunnoista olet kiinnostunut. Voit laittaa hakemukseen myös taloja, joissa ei tällä hetkellä ole vapaana tai vapautumassa olevia asuntoja. Tarjoamme vapautuvia asuntoja ensisijaisesti jo asuntohakemuksen jättäneille. Tilanne vapautuvien asuntojen osalta voi muuttua nopeasti.

Tarkistamme luottotiedot ennen asuntotarjouksen antamista. Luottotiedoissa olevat maksuhäiriöt eivät ole automaattinen este asunnon saamiselle. Vuokravelka, toistuvat merkinnät ja suuri velkamäärä voivat vaikuttaa asunnon saantiin.

Tiesithän, että voit ilmoittaa Asiakastietoon, jos luottomerkinnän syynä oleva velka on hoidettu. Luottotietojaan voi parantaa liittämällä maksuhäiriömerkintöihinsä selvityksen siitä, että on maksanut merkinnän aiheuttaneen velan. Ilmoita suoritetusta maksusta Asiakastietoon, niin luottotietoja tarkastava näkee, että olet asian hoitanut.

Setlementtiasunnot Oy sitoutuu siihen, että hakulomakkeella tai myöhemmin annettuja henkilö- ja luottotietoja käsitellään tietosuojalain (säädös 1050/2018) edellyttämällä tavalla.

Vuokra-asunnon hakeminen

Hakemus on voimassa 4 kuukautta, vanhenemisesta ei ilmoiteta hakijalle. Hakemuksen voi uusia jättämällä uuden hakemuksen, joka korvaa aiemmin jätetyn. Jos haluat hakea asuntoa eri paikkakunnilta, valitse kaikki alueet samaan hakemukseen.

Soitamme sinulle, jos voimme tarjota asuntoa. Kun saat asuntotarjouksen, pyydämme hakemukseen tarvittavat liitteet.

Hakemuksen jättäminen

Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoja voi hakea kuka tahansa henkilö, ruokakunta tai perhe. Haku on jatkuva. Uusien talojen ensimmäinen hakuaika ilmoitetaan erikseen. Asukasvalinnassa noudatamme ARA:n ehtoja asunnon tarpeen kiireellisyydestä ja varallisuusrajoista. Hakemuksen voi tehdä sähköisesti verkkolomakkeella, täyttämällä itse tulostetun pdf-lomakkeen tai tilata paperisen lomakkeen asiakaspalvelustamme.

Paperinen lomake lähetetään osoitteella:
Setlementtiasunnot Oy
Sturenkatu 11 B
00510 Helsinki

Täytä sähköiseen hakemukseen kaikki tarvittavat kohdat ja klikkaa kohtaa ”lähetä”. Hakemus tulee automaattisesti perille. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia tietoja, mutta on hyvä täyttää kaikki kohdat mahdollisimman perusteellisesti. Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä. Väärien tai puutteellisten tietojen antaminen hakuprosessin aikana johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Täytä uusi hakemus, jos hakemuksessa ilmoittamasi tiedot muuttuvat:

  • hakijatalouteen tulee lisää tai siitä poistuu henkilö
  • muutos aluetoiveissa tai huoneistoon liittyvät toiveet
  • uusi työpaikka
  • muutos tulotiedoissa
  • sinulle on tullut muuttouhka
  • olet joutunut asunnottomaksi

Jos haluat poistaa hakemuksen ennen voimassaolon päättymistä tai yhteystietosi muuttuvat, voit ilmoittaa siitä joko sähköpostilla info(at)setlementtiasunnot.fi tai soittamalla asiakaspalveluun, p. 010 837 5300.

Katso varallisuusrajat
Mitä liitteitä tarvitset hakemukseen?

Vapautumassa

”Siellä me vaan istutaan pihalla ja virkataan ja kudotaan. Ja jutellaan.”