Kielet/Languages

 

Talo:

Sompasaaren Setlementtiasunnot

Sompasaarenlaituri 6, 00540 Helsinki

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2020
Asuntoja: 65
1h (24,5–38,5 m2): 43
2h (46–58 m2): 15
3h (58–60,5m2): 2
4h (77m2): 5
Keskimääräinen neliövuokra: 19,93 €/m2

Talon palvelut

Asukaspesula
Asukassovellus
Asukastila
Internet
Sauna

Lisätietoja

Lataa taloesite

Helsingin Sompasaareen valmistui maaliskuussa 2020 seitsemänkerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 65 asuntoa, joista 16 asuntoa on kehitysvammaisille.

Sompasaaren Setlementtiasunnot on yksirappuinen rakennus, jossa on hissi. Yhteistiloissa on Setlementtiasuntojen konseptin mukaisesti tilaa asukkaiden yhteiselle toiminnalle.

Varustelu

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys. Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden lattianpäällysteenä on laminaatti. Wc-tilojen ja pesuhuoneiden lattiat laatoitetaan keraamisella laatalla. Sisäseinät ovat pääosin maalattuja. Pesuhuoneen ja erillisten wc-tilojen seinät sekä keittiökalusteen välitila laatoitetaan keraamisella laatalla.

Asuntojen parvekkeet on lasitettu. Asuntoon kuuluu huoneiston pohjapiirustuksen mukaan parveke tai ranskalainen parveke. Osassa asunnoista on huoneistoalan lisäksi matala parvitila. Pesuhuoneissa on allaskaappi, wc-istuin, peilikaappi, suihkuverhokisko ja pyykkikaappi. Pesuhuoneissa on liitännät pyykinpesukoneella sekä tilavaraus kuivausrummulle pesukoneen päällä.

Parviasunnoissa pesuhuoneiden siivouskomerossa on lisäksi imurihylly, hyllyt (3 kpl) ja metallirakenteiset pyykkikorit. Ikkunoiden kohdalla on kattoon kiinnitetyt verhokiskot kahdella kiskolla.

Asuntoon kuuluu lämmin irtaimistovarasto, joka sijaitsee joko 1. tai 2. kerroksessa.

Vuokraan sisältyy taloyhtiölaajakaista: DNA Netti perusnopeus 50 M.

Talo on savuton, eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella. Lemmikit ovat sallittuja.

Yhteistilat 

Asukkailla on käytössä valoisat ja monipuoliset yhteistilat talon 1. ja 2. kerroksessa. Tila on jaettavissa siirtoseinällä. Auditorioporras yhdistää 1. ja 2. kerroksen tilat.

Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista. Toisen kerroksen maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. 7. kerroksessa on saunaosasto ja kattoterassi 3.–7. kerroksissa luhtikäytävän yhteydessä on asukkaiden yhteisparvekkeet.

Korttelin piha sijaitsee korttelin keskellä. Piha valmistuu korttelin rakennustyön loppuvaiheessa. Pihan toiminnot sijoittuvat pihaa halkovan raitin varrelle. Pihalla on leikkipaikkoja, istuskelu- ja oleskelupaikkoja, pelinurmi sekä porrashuoneiden sisäänkäyntien läheisyydessä pyörien säilytystä. Autopaikoitus on korttelin pihakannen alaisessa hallissa. Pysäköintihallissa on yhteensä 69 autopaikkaa, joista 11 on tämän talon asukkaiden käytettävissä. Ajo pysäköintihalliin on rakennuksen läpi kulkevaa ramppia pitkin Priki Venuksen kujalta.

Ympäristö

Sompasaaren asuinalue Kalasataman eteläpuolella on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella metron ja useiden bussilinjojen tavoitettavissa. Peruspalvelut  ovat lähellä: Redin ostoskeskus, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, peruskoulu ja päiväkoti, sekä Teurastamon ja Tukkutorin alue ovat aivan lähietäisyydellä.  Mustikkamaan ulkoilualueelle pääsee hujauksessa Isoisänsillan yli. Kalasatamasta voit lukea lisää Helsingin kaupungin sivuilta.

Alueen rakentaminen on vielä kesken, ja rakennustöistä saattaa aiheutua häiriöitä asukkaille.

Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoja voi hakea kuka tahansa henkilö, ruokakunta tai perhe. Asukasvalinnassa noudatamme ARA:n ehtoja asunnon tarpeen kiireellisyydestä ja varallisuusrajoista. Sompasaaren Setlementtiasuntojen kaupunginosa hakulomakkeessamme on Kalasatama.

Siirry sallimaan tilastoevästeet nähdäksesi sijainnin Googlen tarjoamalla kartalla.

”Yhdessä tekeminen saa ihmiset liikkeelle kotisohvilta.”