Kielet/Languages

 

Talo:

Postipuiston Setlementtiasunnot

Postiljooninkatu 9 A ja B,
00240 Helsinki

Kustinpolku 8 C, 00240 Helsinki

Talon tiedot

Valmistumisvuosi: 2022
Asuntoja: 88
1h (26–36,5 m2): 34
2h (41–54,5m2): 34
3h (54–59 m2): 13
4h (81,5 m2): 7

Keskimääräinen neliövuokra: 18,00€/m2

Talon palvelut

Asukassovellus
Asukastila
Asukastoiminta
Internet
Sauna
Talopesula

Helsingin Postipuistoon valmistui huhtikuussa 2022 kahdeksankerroksinen vuokratalo kaikenikäisille. Talossa on yhteensä 88 asuntoa, joista 17 asuntoa on tarkoitettu +55-vuotiaille asukkaille. Kohteessa on 7–8-kerroksinen kaksiportainen kerrostalo ja 5-kerroksinen yksiportainen kerrostalo.

Ympäristö

Postipuisto on uusi naapurusto Helsingin Pasilan kupeessa. Postipuiston alueelta löytyy mm. ruokakauppa ja lähikoulu rakentuu Kustinpolun varteen.

Pasilan laajat palvelut, mm. ostoskeskus ovat vain 2 kilometrin päässä.

Alueella on hyvä julkinen liikenne. Metsäläntieltä kulkee useita bussilinjoja ja Ilmalan ja Käpylän juna-asemille on kävelymatka, alle 2 kilometriä.

Postipuiston alueen rakentaminen on vielä kesken, ja rakennustöistä saattaa aiheutua häiriöitä asukkaille.

Varustelu

Huoneistojen seinäpinnat on maalattu ja lattiat ovat laminaattia. Kylpyhuoneiden lattiat ja seinät laatoitettuja.

Asuinhuoneet varustetaan verho- ja taulunripustuskiskoilla sekä sälekaihtimilla. Erityisryhmäasuntojen kylpyhuone varustetaan lisäksi tukikaitein ja suihkuistuimella.

Keittiössä keraaminen liesi, liesikupu ja jääkaappipakastinyhdistelmä sekä astianpesukone. Mikroaaltouunille tilavaraus kalusteessa. Erityisryhmäasunnoissa induktioliesi liesivahdilla, liesikupu ja kaappiin asennettu korotettu jääkaappipakastin-yhdistelmä sekä kapea astianpesukone.

Parvekkeet ovat lasitettuja. Kaikilla parvekkeilla on painekyllästetty puulaudoitus. Ranskalaisten parvekkeiden ovet ovat sisäänpäin aukeavia.

Kiinteistössä on vesikiertoinen patterilämmitys kaukolämmöllä. Pesuhuoneessa on sähkökäyttöinen lattialämmitys, joka liitetään huoneiston sähköön.

A- ja B-portaissa keskitetty yhteiskanavallinen koneellinen tulo-poistoilmanvaihto. Ilmanvaihdon asuntokohtainen tehostus liesikuvusta. C-portaassa huoneistokohtaiset LTO-koneet.

Lemmikit ovat sallittuja. Talo on savuton eli tupakointi on kielletty huoneistoissa, parvekkeilla, kiinteistön sisätiloissa ja tontin alueella.

Vuokraan sisältyy Elisan 10 M taloyhtiölaajakaista. 

Postipuiston Setlementtiasuntojen senioriasuntojen ensimmäisillä asukkailla on mahdollisuus osallistua itsenäistä asumista tukevan Ønskebo–ratkaisun kokeiluun. HEM-järjestelmä tukee asukkaan ja hänen läheistensä yhteydenpitoa. HEM on videopuhelin ja perheen yhteisesti käyttämä kalenteri mutta se on myös älykäs järjestelmä, joka kertoo miten seniorin kotona pärjätään.

Yhteistilat

Talossa on ulkoiluvälinevarasto, talosaunaosasto sekä asuntokohtaiset varastokomerot. Maksuttomassa talopesulassa on pesu- ja kuivauskoneet. Autopaikat sijaitsevat pysäköintitalo Postiparkissa, Leimasinkatu 2. 

Asukkaiden yhteistila on talon ensimmäisessä kerroksessa A-B aulan yhteydessä. Asukastilassa voi lukea lehteä tai juoda kahvia, tavata naapureita, jutella ja viettää aikaa, katsoa telkkaria tai osallistua muuhun toimintaan. Asukastilan yhteisökeittiössä voi harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista.

Talopesulan ja kuivaushuoneen käyttö sisältyy vuokraan.

Asukasvalinta

Setlementtiasuntojen vuokra-asuntoja voi hakea kuka tahansa asunnon tarpeessa oleva henkilö, ruokakunta tai perhe. Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan, johon vaikuttaa hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asukasvalinnassa noudatamme ARA:n ehtoja asunnon tarpeen kiireellisyydestä ja varallisuusrajoista. 

Senioriasuntoihin hakevan ruokakunnan yhden jäsenen tulee olla vähintään 55-vuotias. Setlementtiasunnot ei tarjoa senioriasukkaille tarkoitettuja tukipalveluja. Senioriasukkaat ovat Helsingin kaupungin tavanomaisten vanhuspalvelujen piirissä, ja niihin asukkaat hakeutuvat itsenäisesti.

Lue tarkemmin asunnon hakemisesta.

Lue lisää palveluista
Vuokra-asunnon hakeminen
Siirry sallimaan tilastoevästeet nähdäksesi sijainnin Googlen tarjoamalla kartalla.

”Tapahtumat ovat yksinkertaisia – pääosin ne liittyvät ruokaan.”